Súlyemelő-vb: Gyurkovics Ferenc 2. a 105 kg B csoportjában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 16:49
Gyurkovics Ferenc második lett a 105 kilogrammos kategória B csoportjában a súlyemelők lengyelországi világbajnokságának szombati versenynapján 380 kilogrammos összteljesítménnyel.

A Pécsi SE 34 esztendős, az idei Európa-bajnokságon nyolcadik helyen végzett emelője három remek gyakorlatot mutatott be szakításban, a 170 után a 175 és a 178 kilogrammos terhet is sikerrel leküzdve. Alakításának jutalmaként mind az öt vetélytársát maga mögé utasította ebben a fogásnemben.

Lökésben hasonlóképpen folytatta: a 195 kiló meg sem kottyant neki, majd simán megtartotta a feje felett a 202 kilogrammot is, a 206-tal viszont már nem bírt. Így jutott el összesítésben a 380 kilogrammig, s zárt végül másodikként a B csoportban. Hogy produkciója mit ér a súlycsoport teljes rangsorában, az csak a nevezési eredménye alapján a legjobb 12 versenyzőt felvonultató A csoport vasárnap délutáni döntőjének végeztével tisztázódik.

„Jól sikerült a felkészülésem, ráadásul fogyasztanom is alig kellett, kevesebb mint két kilót kellett leadnom” – nyilatkozta Gyurkovics Ferenc az MTI tudósítójának. Hozzátette: segítette a jó eredmény elérésében, hogy ezúttal nem voltak testsúlyproblémái. Az alapcélja a 15 közé kerülés volt, s még inkább az, hogy minél közelebb legyen az első tízhez. Úgy véli, ez sikerült is a 380 kiló teljesítésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik