Karate: rekordrészvétel a budapesti Európa-bajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 15:08
Rekordrészvétellel rendezik meg Budapesten a karate Európa-bajnokságot, amelynek a káposztásmegyeri Jégpalota ad otthont csütörtöktől vasárnapig.

A kontinensviadalra 45 országból hétszáznál is több versenyzőt neveztek – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették, hogy Magyarországot 22-en képviselik a 48. sportági Eb-n.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára kitért rá, hogy a kormány 30 millió forinttal támogatja az Eb-t.

Mészáros János, a hazai sportági szövetség elnöke elmondta, hogy a szakvezetés reményei szerint két-három érem maradhat itthon. A magyar karatés társadalom abban is bízik, hogy a sportág hosszú várakozás után az idén – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazásán – végre bekerül az ötkarikás programba.

Ehhez a gondolathoz csatlakozott George Jerolimposz, az európai szövetség főtitkára is, amikor kijelentette, hogy világszínvonalú rendezést vár a budapesti eseményen. Fontosnak mondta a kontinensviadal sikerét, mert az megítélése szerint hozzájárulhat a NOB kedvező döntéséhez. A NOB végrehajtó bizottsága május végén, Szentpétervárott választja ki, mely sportág – esetleg mely kettő – felvételét javasolja a 2020-as programba. A végső döntést a NOB közgyűlése hozza meg szeptemberben.

A BUDAPESTI KARATE EB-N INDULÓ MAGYAROK
KÜZDELEM
EGYÉNI
Férfiak:

60 kg: Horváth Ottó
67 kg: S. Kovács Ádám
75 kg: Virág András
84 kg: Molnár Dániel
+84 kg: Bodor Gábor
Nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Tóth Beatrix
61 kg: Csák Klaudia
68 kg: Metzger Sandra
+68 kg: Bartha Nikola
CSAPAT
Férfiak:

Tadissi Martial, Molnár Dániel, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Höning Alexander, Grozdanov Philip, Peller Ádám
Nők:
Metzger Sandra, Lassingleitner Fruzsina, Bartha Nikola, Juhász Nikolett

FORMAGYAKORLAT
EGYÉNI

Férfi: Nagy Botond
Női: Miklós Nikolett
CSAPAT
Nagy Botond, Pákay Péter, Mihály Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik