Birkózó Eb: Bácsi Péter könnyedén jutott a 16 közé

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 10:59
Könnyed győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé Bácsi Péter a kötöttfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság záró napján, vasárnap.

A számára szerencsétlenül, térdsérüléssel zárult londoni olimpia után súlycsoportot váltó magyar a várakozásoknak megfelelően magabiztosan verte az osztrák Michael Wagnert.

Kevesebb mint egy perc elteltével Bácsi könnyedén került riválisa mögé, és hasonlóan simán meg is pörgette, így 3-0-ás előnybe került. A folytatásban még egy mögé kerüléssel növelte előnyét a magyar, és meg is nyerte a szakaszt. A pihenő után minden ott folytatódott, ahol fél perccel korábban abbamaradt: Bácsi ellenfele mögé került, megpörgette, kétszer kitolta, végül, 1:28 percnél ismét mögé került, így összejött a hat pont, és ezzel a meccs is véget ért.

Az FTC sportolója a folytatásban már lényegesen nehezebb csatára számíthat, mert az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-ezüstérmes Damian Janikowskit három menetben gyönyörű csípődobásokkal legyőző örmény Artur Shaniannal találkozik.

Vasárnap még az olimpiai második Lőrincz Tamás (66 kg), valamint Korpási Bálint (74 kg) érdekelt a magyar csapatból. Mindketten a nyolcaddöntőben kezdik szereplésüket, előbbi osztrák, utóbbi grúz rivális ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik