Föld Órája: ismert sportolók is az Ország gyertyája akció mellé álltak

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 16:54
Újabb civil kezdeményezés mozgatja meg legjobb sportolóinkat. A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta, Peking hőse, Vajda Attila, három kiváló kosaras, Rasheed Rita, Báder Márton és Vojvoda Dávid, a kézilabdázó Zácsik Szandra, valamint Császár Gábor is a WWF Föld Órája napja program mellé állt. Csütörtökön erről tartottak sajtótájékoztatót a WestEnd City Centerben.

Március 23-án a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutathatnak majd példát a környezettudatosság jegyében. A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepel, és március 1. és 17. között gyertyagyűjtési akciót szervez, hogy a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, a The Prime Management és az Allianz Hungária Zrt. támogatásával megvalósuló „lekapcsoló eseményre" kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méter magas viaszóriást. A szervezet az akció sikere érdekében a régi, már nem kedvelt gyertyákat a WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigetekre várja, és ha sikerül 1000 gyertyát összegyűjteni, az alapítvány kiönti a 2013-as WWF Föld Órája szimbólumát, Az Ország Legnagyobb Gyertyáját.

A kezdeményezéshez több sportoló is csatlakozott. Többek között Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, aki az esemény sajtótájékoztatóján kiemelt fontosságú feladatnak nevezte a környezettudatos nevelést, környezetünk megóvását.

„Hogy miért álltam az akció mellé? Mert az én sportágam természeti sportág, a kenunak köszönhetően az életemet a természetben töltöm el. Tiszta vizet szeretnék, jó levegőt a futóedzéseim során, éppen ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy környezettudatosságra neveljük gyermekeinket is” mondta a népszerű kenus, aki vasárnap elutazik kubai edzőtáborozására

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik