Torna: Berki 16 pontot érő gyakorlatot mutatott be a tatai Eb-válogatón

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 16:12
Jó gyakorlatokkal zárult a férfi tornászok Eb-válogatója a tatai edzőtáborban. A négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián ismét kiválóan teljesített lovon, 16.000 pontot kapott, jóllehet még nem százszázalékos formája korábbi csuklóproblémája miatt.

Hídvégi Vid is jól szerepelt, lovon kiemelkedő gyakorlattal zárt, 15.700 ponttal. Kovács István vezetőedző szerint ha ilyen bemutatóval áll elő az április 20-án kezdődő férfi tornász kontinensviadalon Birminghamben, finalista lehet.

Rácz Attila egyenletesen teljesített valamennyi szeren, a cottbusi világkupa ezüstérmese most is gyűrűn volt a legjobb 14.900 ponttal. Marján Péter mindössze két szeren – ugrás, talaj – tornázott, mivel a legutóbbi edzésen szerencsétlenül esett le a korlátról, és megnyomta az ujját. Ugrása 15.400, talaja 14.600 pontot ért.

A férfiválogatott hétfőn Tatán folytatja a felkészülést, a kerethirdetésre április 13-án kerül sor.

„Jó formában tornáztak a versenyzők, elégedett vagyok – értékelt Kovács István vezetőedző. – Csütörtökig Tatán készülünk, azután a csapat egyik fele a párizsi világkupára utazik, a másik fele pedig a svájci nemzetközi viadalon indul. Berki Krisztiánnal mi itthon készülünk a hétvégén, gyakorlatát ugyan biztosan tudja, de még csiszolnunk kell rajta."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik