Cselgáncs: Madarász Tamás kihagyja az Európa-bajnokságot

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2010.04.15. 18:38
Nagyjából egy hónapja, a nymburki edzőtáborozás első napján szenvedett bokasérülést a debreceni Madarász Tamás, ám akkor még úgy tűnt, van esély rá, hogy ott legyen a hó végi, bécsi Európa-bajnokságon, hiszen a hathetes gyógyulási folyamat éppen az Eb hetében ért volna véget. Mostanra viszont kiderült, a világkupagyőztes versenyző a további fontos feladatokra való tekintettel kihagyja a kontinensbajnokságot.

„Folyamatosan javul a bokám, de figyelembe kell venni, hogy az Európa-bajnokság után két héttel kezdődik az olimpiai kvalifikációs sorozat, ezért úgy döntöttünk, inkább arra helyezzük a hangsúlyt, így Tunéziában fogok újra versenyezni – tudta meg a Nemzeti Sport Madarász Tamástól. – A héten már dzsúdóztam, de még nem olyan szinten, mint a sérülés előtt, kicsit féltem is még a lábam, és hiába Európa-bajnokság, mindent öszszevetve a sikeres kvalifikáció a fontosabb."

Madarász Tamás helyett a Honvéd-Kipszer elnyűhetetlen dzsúdósa Ledényi Levente lép szőnyegre Bécsben, aki így nemcsak a csapat-, hanem az egyéni versenyben is szerephez jut. Tovább nehezíti a mieink helyzetét, hogy Madarász mellett a 73 kilós Ungvári Attila indulása sem biztos. A ceglédi dzsudoka részleges lovagló-izom-szakadást szenvedett a február végi, prágai vk-viadalon.

„Azt érzem, elég sokat javultam már, ahogy lehetőségem volt, elkezdtem edzegetni, beálltam a többiek közé – kezdte Ungvári Attila. – Földharcban szinte már százszázalékos vagyok, állásból viszont még csak iskola jellegű küzdelmet folytathatok, a dobások még nem szerepelnek a dzsúdómban, de a fogásokat már végre tudom hajtani. Edzőmmel, Bíró Tamással közösen döntünk, nem szívesen hagynám ki az Európa-bajnokságot, de még kérdéses az indulásom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik