Tóth László két győzelemmel nyitott a kaposvári Mesterek Tornáján

Vágólapra másolva!
2009.03.20. 19:00
Pénteken reggel, a kis kör elődöntőjével megkezdődött a kaposvári Lovas Akadémián az idei Mesterek Tornája. A rangos nemzetközi díjugrató viadalon új nevezési csúcs született: 170 ló méri össze egymással a tudását. A vasárnap estig tartó programban összesen 13 versenyszám szerepel, az összdíjazás pedig 13 millió forint.
Rekordnagyságú mezőnyt vonzott a Mesterek Tornája Kaposvárra
Rekordnagyságú mezőnyt vonzott a Mesterek Tornája Kaposvárra
Rekordnagyságú mezőnyt vonzott a Mesterek Tornája Kaposvárra
Rekordnagyságú mezőnyt vonzott a Mesterek Tornája Kaposvárra

A pénteki programban az elődöntők kaptak helyet. A kis körben 59 induló közül Rezgő Zoltán szerezte meg az első helyet Kajászó-Vesta nyergében. A 6-7 éves lovak versenyszámában Cser Attila bizonyult a legjobbnak LP Corina nevű lovával. A közép kör első fordulóját és a Nagydíj első minősítőjét egyaránt Tóth lászló nyerte meg, így a nyitó nap után úgy tűnik, az ő formaidőzítése sikerült a legjobban.

A legjobb hazai lovasokon kívül neves közép-európai sportolók is eljöttek Kaposvárra: öt lóval is nevezett a magyar bajnoki címvédő, Szentirmai Ferenc, itt van a két legjobb szlovák ugrólovas, Juraj Hanulaj és Marian Stangel, illetve a románok egyik nagy reménysége, a Világkupa-sorozat tavalyi közép-kelet-európai döntőse, Jakab Áron is.

A program is izgalmasan alakul: szombaton és vasárnap is, reggeltől estig szinte megállás nélkül megy majd a küzdelem. Szombaton a középdöntőket rendezik, vasárnap pedig a döntők következnek három kategóriában.

„Ezen a versenyen egy új pályaépítő dolgozik, Eduard Petrovics, és ő építette tavaly Prágában az ifjúsági és junior Európa-bajnokság pályáit. Most azt mondta, hogy nem lesznek hatalmas, magas akadályok, viszont technikás pályákat alakít ki minden versenyszámra” - árulta el Szarka Ferenc versenyigazgató.
Mindezeken kívül külön látványosságot ígér a Mesterek Tornáján már megszokott kombinált szám, ahol az indulók előbb lovukkal, majd egy autóval teljesítik az előírt pályákat. A belépés ezúttal is ingyenes.

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny. Kaposvár, Lovas Akadémia

Eredmények
Kis kör elődöntő (59): 1. Rezgő Zoltán (Diva Sport Lovasklub) Kajászó-Vesta nevű lovával 0 hibapont – 47,84 másodperc, 2. Cser Attila (Canton Lovas Klub) Niels 0 – 48,00, 3. Tóth László (Toll 96 Kft. Lovas SK) Randi 0 – 48,01
Közép kör elődöntő (51): 1. Tóth László Masni 0 - 50,47, 2. Ifj. Kövy András (Zselic-Farm) Paddy McGredy 0 - 53,18, 3. Juraj Hanulaj (szlovák) Travano 0 - 54,58
Fiatal lovak versenye, elődöntő (38): 1. Cser Attila LP Corina 0 – 49,62, 2. Tóth László Dóri 0 – 49,90, 3. Piroska Zoltán (Mezőhegyesi Ménesbirok SE). Zsorzsett 0 – 50,13.
Nagydíj minősítő I (24): 1. Tóth László Bakkara T. 0 – 56,74, 2. Jürgen Mayer (német) Krisztina 0 - 66, 31, 3. Szabó Gábor (Szabó Team LK) Ukarlos 0 – 66,85.
A szombati program:
9.00 Kis kör minősítő II
12.00 Fiatal lovak versenye
14.00 Közép kör minősítő II.
16.30 Nagydíj minősítő II.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik