Világbajnoki címet nyert a Majthényi Szabolcs, Domokos András egység

Vágólapra másolva!
2009.01.10. 10:45
Világbajnoki címet nyert az új-zélandi Napierben zajló repülőhollandi-világbajnokságon a Majthényi Szabolcs, Domokos András egység. A viadal legnagyobb esélyesének számító magyar duó mindkét szombati futamot megnyerte, így már a záró vasárnapi futam előtt bebiztosította győzelmét. A Majthényi, Domokos egység karrierje hatodik világbajnoki címét szerezte meg a versenyszámban.
A világbajnok magyar hajó
Fotó: Sail-world.com
A világbajnok magyar hajó
A világbajnok magyar hajó
Fotó: Sail-world.com
A világbajnok magyar hajó

Majthényi (balra) és Domokos vb-címet ünnepelhetett
Majthényi (balra) és Domokos vb-címet ünnepelhetett
Bizakodva várhatta a szombati napot az új-zélandi Napierben zajló repülőhollandi-világbajnokságon a Majthényi Szabolcs, Domokos András egység. A magyar duó mindkét csütörtöki futamot megnyerte, megerősítve így vezető helyét az összetettben. Mivel pénteken szünnap volt a versenyen, így pihenni is volt idejük a szombaton rájuk váró két futam előtt.

Az eredményeket elnézve azt mondhatjuk, hogy a péntekre rendezett kirándulással sikerült feltölteniük az elemeket, ugyanis a magyar egység mindkettő szombati futamon az élen végzett. Az első futam rajtja nem volt problémamentes, végül fekete zászló alatt startolt el a mezőny az enyhe szélben, amely 6–10 csomó sebességgel fújdogált. A Majthényi, Domokos kettős végül rajt-cél győzelmet aratott.

Mivel a fő üldözőiknek számító két ausztrál egység (McCrossin és Cook, valamint Rydge és Scarr) nem ment túl jól, így a magyar duó tovább növelte előnyét – sőt, a második szombati (összességében nyolcadik) futamon a világbajnoki címet is bezsebelte.

Ekkor már erősebb volt a szél (12 csomó), és az ausztrál egységek is (második és harmadik hely) – de ez sem akadályozta meg Majthényiékat abban, hogy ezt a futamot is megnyerjék. A magyar páros így már a záró, vasárnapi futam előtt bebiztosította elsőségét, és hatodik világbajnoki címét nyerte.

A másik magyar duó, Süli András és Papp Dávid egy 18. és egy 23. helyet szerzett szombaton, és összesítésben a 15. helyről várhatja a (Majthényiék számára immár tét nélküli) záró etapot. A világbajnokok pedig csak egy dolog miatt szomorkodhatnak: de kár, hogy a repülőhollandi-versenyek nem szerepelnek az ötkarikás játékok programjában…

REPÜLŐHOLLANDI VILÁGBAJNOKSÁG, ÚJ-ZÉLAND

AZ ÁLLÁS A 8. FUTAM UTÁN
1. Majthényi Szabolcs, Domokos András (magyarok – már világbajnokok)
2. Ian McCrossin, James Cook (ausztrálok)
3. Norman Rydge, Richard Scarr (ausztrálok)
15. Süli András, Papp Dávid (magyarok)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik