A BVSC-nek nem sikerült meccset nyernie a Frickenhausen ellen

MARTONOSI ÁRPÁDMARTONOSI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.11.07. 21:13
Címkék
A Lombard-BVSC hazai pályán 3:0-ra kapott ki a Frickenhausen Würzburgtól a Bajnokok Ligája C-csoportjában. Az eddigi mind a négy mérkőzését megnyerő Jörgen Persson óriási csatában 3:2-re kapott ki Bastian Stegertől, Zwickl Dánielt a japán Kenta Macudajra, Nagy Krisztiánt pedig a horvát Tan Rui Wu verte meg 3:1-re.
Ezúttal a svéd klasszis, Jörgen Persson sem tudott segíteni a zuglóiakon
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Ezúttal a svéd klasszis, Jörgen Persson sem tudott segíteni a zuglóiakon
Ezúttal a svéd klasszis, Jörgen Persson sem tudott segíteni a zuglóiakon
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Ezúttal a svéd klasszis, Jörgen Persson sem tudott segíteni a zuglóiakon
Kezdésnek rögtön a két csapat legjobbja, Jörgen Persson és a németek olimpiai ezüstérmese, Bastian Steger csapott össze. Jól indult a BVSC számára a találkozó, hiszen 6:3-ra vezetett az első szettben Persson, itt azonban megtorpant a svéd klasszis és Steger 10:6-ra fordított, majd a második szettlabdáját kihasználva 11:7-re megnyerte a nyitójátszmát.

A következő szett is hasonlóan alakult, ezt 8:5-ös vezetésről bukta el Perssn, igaz rendkívül balszerencsés körülmények között, ugyanis Steger 9:8-nál hálósat, 10:9-nél pedig csuszát ütött.

Rosszul állt tehát a magyar csapat szénája, de Persson nem adta könnyen magát, előbb szépített, majd a negyedik szettet 11:2-re nyerve egyenlített, így jöhetett a döntő felvonás.

Ebben Steger végig vezetve jutott el 10:4-ig, izgalommentesnek tűnt tehát a vége, de nem lett az. Persson öt mérkőzéslabdát hárítva feljött 10:9-re, de hiába, mert ekkor a szerencse ismét a német oldalára állt, aki egy újabb necces ütéssel megnyerte a meccset.

Ezután Nagy Krisztián és Tan Rui Wu mérkőzése következett, ahol a papírforma az ázsiai származású horvát sikerét ígérte. A magyar játékosnak ugyan volt pár szép ütése, az első két szett azonban így is Wué lett. 2:0-nál Nagy „eleresztette" a kezét, és bátor játékának meg is lett az eredménye, ugyanis 11:8-cal szépített.

Többre azonban sajnos, nem futott az erejéből, Wu 11:6-ra megnyerte a nyegyedik szettet, így összesítésben már 2:0 volt a vendégek javára.

Zwickl Dánielre várt a feladat, hogy életben tartsa a reményeket, az első szettet azonban 10:5-ös vezetésről bukta el nagy csatában a japán Macudajra ellen.

A másodikban már jobban koncentrált, ez a szett az övé lett, a harmadikat viszont ismét a japán nyerte meg, köszönhetően többek között a fül mellől ütött szerváinak, mellyel többször meggyűlt a baja a magyarnak.

Sajnos, az utolsó szett is a 17 éves japáné lett, így a reméltnél korábban ért véget a két csapat mérkőzése, melyet 3:0-ra nyert meg a Frickenhausen Würzburg.

A BVSC jövő pénteken a világbajnok Werner Schlagerrel felálló, címvédő SVS Niederösterreich gárdáját fogadja.

ASZTALITENISZ

Férfi BL, C-csoport, 3. forduló
Lombard BVSC–Frickenhausen Würzburg (német) 0–3
Jörgen Persson–Bastian Steger 2:3 (–7, –9, 5, 2, –9)
Nagy Krisztián–Tan Rui Wu 1:3 (–8, –6, 8, –6)
Zwickl Dániel–Macudajra Kenta 1:3 (–13, 8, –3, –10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik