Vörös Zsuzsanna és Gyenesei Leila az Eb-n készül az olimpiára

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.07.14. 14:45
A magyar csapat többségének tapasztalatszerzési, míg az olimpián is induló Vörös Zsuzsannának és Gyenesei Leilának hasznos versenyzési, egyben állapotfelmérési lehetőség a kedden kezdődő moszkvai öttusa Európa-bajnokság.
Vörös Zsuzsanna Moszkvában is Pekingre céloz
Fotó: Mirkó Istáv (NS-archív)
Vörös Zsuzsanna Moszkvában is Pekingre céloz
Vörös Zsuzsanna Moszkvában is Pekingre céloz
Fotó: Mirkó Istáv (NS-archív)
Vörös Zsuzsanna Moszkvában is Pekingre céloz

A két férfi olimpikon, Balogh Gábor és Horváth Viktor nem utazik a kontinensviadalra, amint azt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a csapatkijelölés után jelezte, ezt így is tervezték.

Ráadásul Horváth június elején, a budapesti vb-n vádlisérülést szenvedett, és bár mostanra felépült, a játékokat szem előtt tartva elsődleges célja csakis az eredményes olimpiai felkészülés lehet. Így a Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert, Németh Róbert négyes előtt nyílik lehetőség a bizonyításra.

„A fiatalok valamennyien szerepeltek már itt-ott, értek is el jó eredményeket, de voltak mellettük tapasztaltabb társak. Így, együtt most indulnak először kiemelkedő felnőttversenyen, meglátjuk, mire lesznek képesek” – mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy a fiatalok versenyben lesznek az érmekért.

Vörösnek nem sikerült a hazai vb, csak 17. lett, így ezúttal kerülhet közelebb ahhoz, hogy az olimpiára összeálljon az öt szám.

„Eleve tervben volt, hogy Zsuzsa utazik az Eb-re is, amit egyértelműen versenyzési lehetőségnek tekintünk. Elsősorban a technikai számokra koncentrálunk” – fogalmazott Kulcsár Antal, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Gyenesei viszont éppen az eddigi legjobb eredményét érte el Budapesten azzal, hogy hatodikként végzett, ugyanakkor neki minden újabb versenyzési alkalom hasznos, több mint két éve ugyanis még téli olimpián szerepelt sífutóként.

Máthé Vivien Moszkvában javíthat az összképen a kevésbé sikerült vb után, Pataki Viktória pedig ismerkedhet a felnőttmezőnnyel.

A szakvezető egyéniben egy versenyzőjét az első hat közé várja, csapatban a 4–6., váltóban pedig a 3–6. hely megszerzése a cél.

A tavalyi rigai Eb-n a magyar válogatott egy-egy első, második, illetve harmadik helyezéssel az oroszok és a britek mögött harmadik lett az éremtáblázaton. Győzött Horváth Viktor, ezüstérmet szerzett a Horváth, Balogh Gábor, Fülep Sándor összeállítású csapat a hagyományos versenyben, s a dobogó harmadik fokára állhatott a Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Kovács Sarolta váltótrió.

AZ EB-RE UTAZÓ MAGYAR KERET

férfiak, hagyományos verseny: Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert - Németh Róbert (csak egyéniben)
férfi váltó: a hagyományos verseny után jelöli ki a csapatot Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány
nők, hagyományos verseny: Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien - Pataki Viktória (csak egyéniben)
női váltó: a hagyományos verseny után jelöli ki a csapatot Kulcsár Antal szövetségi kapitány

AZ EB PROGRAMJA

július 15., kedd - női selejtező
július 16., szerda - férfi selejtező
július 17., csütörtök - női döntő
július 18., péntek - férfi döntő
július 19., szombat - női váltó
július 20., vasárnap - férfi váltó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik