Vívás: negyedikként végzett a magyar női tőrválogatott

Vágólapra másolva!
2008.03.07. 21:14
Az már a múlt hét végén, a gdanski négy közé kerüléssel biztossá vált, hogy a csapat ott lesz az olimpián, a mostani szereplés pedig - Bernát Zoltán szövetségi kapitány szerint - azt jelenti, hogy az együttes az oroszok mögött valószínűleg másodikként zárja a kvalifikációs sorozatot. Jelentősége ugyanakkor innentől kezdve annak lesz, hogy a további Világkupa-viadalokon tudja-e tartani pozícióját, mivel a pekingi kiemelés az alapján készül majd.
Az orosz nagyvárosban 18 együttes indult, a magyarok - a viadal honlapja alapján - a 16-os táblán léptek először pástra és magabiztosan, 45-14-re nyertek a britek ellen. A negyeddöntőben a japánok következtek, de ők sem jelentettek megoldhatatlan feladatot, a 31-17-es siker elődöntőt ért. A Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású együttes az elődöntőben az orosz alakulattal találkozott, és 45-38-ra kikapott, majd bronzmérkőzésen az olaszokkal szemben is alulmaradt, mégpedig 44-40-re.

Az oroszok és a magyarok mellett a lengyelek és az olaszok végeztek az első négy között a kvalifikációs ranglistán, ami automatikus olimpiai részvételt jelent.

Csütörtökön, a szentpétervári egyéni versenyben Knapek hetedik, Mohamed kilencedik, Ujlaky 20., Varga 35., Nattán Sarolta pedig 73. lett a 120 fős mezőnyben.

A jövő hét végén Budapesten versenyeznek - egyéniben, az Eximbank Kupáért - a legjobb női tőrözők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik