Hatalmas bravúr: Mészáros Anett bronzérmes lett a világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.09.15. 14:23
Mészáros Anett, óriási bravúrt vitt véghez, hiszen bronzérmet szerzett a Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Így a húsz esztendős tehetséggel együtt már két magyar dzsúdós már biztos ott lesz Pekingben.
Mészáros Anett öröme a bronzmeccs után
Reuters
Mészáros Anett öröme a bronzmeccs után
Mészáros Anett öröme a bronzmeccs után
Reuters
Mészáros Anett öröme a bronzmeccs után
A magyar versenyző kínai Vang Csüant kokával verte az első fordulóban, s továbbjutott a legjobb 16 közé, ahol a szenegáli Mendy ellen is diadalmaskodott, méghozzá ipponnal – olvasható a judoinfo.hu internetes portálon.
Ekkor Mészárost - két győzelmének köszönhetően – már csak egyetlen győzelem választotta el az olimpiai kvótától. Igaz, ez csak első hallásra tűnt olyan bíztatónak, hiszen a magyar lánynak a kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes francia Gevrise Emanét kellett volna legyőznie.
A húsz éves magyar dzsúdósnak ez az elmúlt hónapokban Párizsban már egyszer sikerült a Szuper Világkupán, azonban a statisztikához hozzátartozik, hogy Belgrádban az Eb-n vereséget szenvedett a franciától.

Sajnos ez történt most is, és nagy csata után Emane egy jukóval jutott az elődöntőbe. Mészáros a vigaszágra került, ahol először az olimpiai és vb-bronzérmes német Anett Böhm volt az ellenfele, és miután őt legyőzte megtette ugyanezt Iglesiasszal is.

A bronzmeccsel így a korábbi világ- és Európa-bajnok holland Edith Bosch várt rá, akitől a rotterdami és a tamperei Európa-bajnokságon is kikapott, de ezúttal vazarival szerzett vezetést, ami mellé egy kokát is begyűjtött, s végül ezt az előnyét megőrizve megszerezte a bronzérmet.

Így Pekingben Hadfi Dániel és Mészáros Anett már biztosan ott lesz. Utóbbi kvalifikációja azért is különösen értékes, mert nyolc esztendő után lesz újra magyar dzsúdós a hölgyek között az olimpiai játékokon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik