Balogh, Fülep, Horváth Viktor és Németh Róbert is döntőbe jutott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.17. 20:29
A pénteki selejtezőben három csoportban küzdött a finálét érő helyekért a 98 fős mezőny. A vasárnapi szerepléshez az első 12 között kellett végezni. Az A-ban Németh ötödik, a B-ben Balogh ugyancsak ötödik, Horváth nyolcadik, míg a C-ben Fülep harmadik lett. Szombaton a nők hagyományos versenyének döntőjével folytatódik a megmérettetés, a mezőnyben ott lesz Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn.
Fülep Sándor kiváló lövészettel alapozta meg a napot, majd jól is úszott, így két tusa után a második helyen állt
Mirkó István
Fülep Sándor kiváló lövészettel alapozta meg a napot, majd jól is úszott, így két tusa után a második helyen állt
Fülep Sándor kiváló lövészettel alapozta meg a napot, majd jól is úszott, így két tusa után a második helyen állt
Mirkó István
Fülep Sándor kiváló lövészettel alapozta meg a napot, majd jól is úszott, így két tusa után a második helyen állt

Elsőként az újonc Németh Róbert jutott be a döntőbe. A csak egyénibe nevezett vb-újonc kiegyensúlyozottan szerepelt, végig az élmezőnyben volt csoportjában, így a futás előtt már gyakorlatilag biztos lehetett abban, hogy vasárnap ismét szerepelhet. A fináléba az első tizenkettő helyezett került be.

Németh a 3000 méteres zárószámot ötödikként kezdte, táv közben jó darabig az élen is haladt, a végéhez közeledve azonban visszavett a tempóból, és csak arra ügyelt, hogy őrizze pozícióját az élcsoportban. Végül ötödikként ért célba.

Az A után jött a B, mármint csoport, Németh után pedig Balogh Gáborért és Horváth Viktorért szoríthattunk, nem hiába.

A Sydneyben olimpiai ezüstérmes, egyéniben kétszeres világbajnok Balogh és a kétszeres vb-ezüstérmes Horváth is esélyeshez méltóan szerepelt a selejtezőben, legalábbis annyiban, hogy kiegyensúlyozott teljesítménnyel mindketten megkímélték magukat a túlzott izgalmaktól.

Balogh elsősorban vívásban remekelt, 972 pontos produkciójával három szám után a harmadik helyre került, s pozíciójából adódóan már akkor szinte biztos döntősnek érezhette magát.

Nem sokkal volt tőle lemaradva Horváth sem, aki az úszást, lövészetet és vívást követően hatodik volt, vagyis még akár hatan is megelőzhették volna a 3000 méteres futás során, akkor is bekerül a 36 fős döntőbe.

Ennyien ugyanakkor - ahogy az várható volt - nem hagyták le, jó tempót futva gond nélkül őrizte pozícióját az élcsoportban, akárcsak Balogh három hellyel előrébb. Utóbbi ötödikként, előbbi nyolcadikként fejezte be a napot.

Zárásképpen jött a C csoprot és magyar részről Fülep Sándor, aki a legjobb helyen, a haramdikon kvalifikálta magát a mieink közül a fináléba.

Fülep kiváló, 187 körös lövészettel alapozta meg a napot, majd jól is úszott, így két tusa után a második helyen állt.

Ezúttal "lyukas" száma, a vívás is átlagon felül sikerült neki, 944 pontot ért el, ezzel megőrizte pozícióját a közvetlen élmezőnyben.

A futásnak negyedikként vágott neki, és a papírformát igazolva könnyedén biztosította helyét a továbbjutó első tizenkettő között, harmadikként ért célba.

BERLIN, VB, FÉRFIAK EGYÉNI, SELEJTEZŐ:

A CSOPORT (32 FŐ):
1. Csae Hae Szung (dél-koreai) 4348 pont
2. Dmitrij Meljah (fehérorosz) 4320
3. Csien Csen-hua ( kínai) 4320
...5. Németh Róbert 4316

B CSOPORT (33 FŐ):
1. Marcin Horbacz (lengyel) 4308 pont
2. Csao Csung-zsung (kínai) 4304
3. David Svoboda (cseh) 4304
...5. Balogh Gábor 4304
...8. Horváth Viktor 4300

C CSOPORT (33 FŐ):
1. Vasziliosz Florosz (görög) 4348 pont
2. Tadas Zemaitis (litván) 4340
3. Fülep Sándor 4336
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik