Schumacher az ötödik a sportolók között a Forbes 2007-es listáján

Vágólapra másolva!
2007.06.18. 16:23
Az amerikai Forbes magazin a napokban tette nyilvánossá azt a listáját, amelyen a világ 100 legbefolyásosabb emberét veszi számba. A rangsorban két labdarúgó, négy kosárlabdázó, három teniszező, három golfozó, egy bokszoló, és az autó-motorsport négy képviselője kapott helyet. David Beckham a 15., a visszavonult Michael Schumacher a 24. pozíciót foglalja el.
Vajon a pénz, a csillogás, a hírnév a boldogság legfőbb forrása?
Vajon a pénz, a csillogás, a hírnév a boldogság legfőbb forrása?
Vajon a pénz, a csillogás, a hírnév a boldogság legfőbb forrása?
Vajon a pénz, a csillogás, a hírnév a boldogság legfőbb forrása?

A VILÁG LEGBEFOLYÁSOSAB EMBEREI

Bár már visszavonult a versenyzéstől, a Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher továbbra is a világ legbefolyásosabb emberei között tartható számon. A Forbes listáján a 24., a sportolók között az ötödik helyen végzett a kerpeni születésű sztár.

A maranellói csapatnál jelenleg tanácsadóként dolgozó Schumachert csak a golfozó Tiger Woods (2.), a Real Madrid futballistája David Beckham (15.), a golfozó Phil Mickelson (16.), és a Los Angeles Lakers kosárlabdázója, Kobe Bryant (23.) előzi meg a listán.

A lista elejét tekintve a két golfozó amerikai sztáron kívül csupán David Beckham tudta „beverekedni” magát az első húszba. A labdarúgók közül pedig csupán Ronaldinho fért be az angol sztáron kívül az első százba, ő a 31. pozíciót foglalja el a lajstromban.

A lista további sportolósztárjait tekintve az NBA négy sportolóval képviselteti magát: Kobe Bryant (23.), Shaquille O’Neal (25.), Michael Jordan (35.), és LeBron James (38.) az első húszba nem, az első ötvenbe viszont kivétel nélkül befértek.

A Ferrari csapathoz éppen Schumacher helyére érkező Kimi Raikkönen a 41. helyen végzett a listán, míg a Moto GP sztárja, Valentino Rossi az 58. helyet foglalja el.

A teniszezők közül Roger Federer (38.), Marija Sarapova (51.), és Serena Williams (69.) is helyet követelt magának a listán.

A bokszolók közül egyedül a világon először hat súlycsoportban is címet szerző Oscar De La Hoya nevével találkozhatunk a listán, ő a 46.

A Forbes rangsorolásánál az éves jövedelem külön súllyal szerepel, de csupán az egyik faktort jelenti, hiszen további tényezőket is figyelembe vesznek, úgymint a kapcsolati rendszert, internetes keresők találatszámait, televízióműsorokban való részvételt és címlapon való szereplést. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik