Öttusa Eb: Vörös vezet csoportjában három szám után

Vágólapra másolva!
2006.07.13. 15:17
Címkék
Csütörtökön a nők egyéni selejtezőjével megkezdődött a budakalászi öttusa Európa-bajnokság. A magyar versenyzők felemásan kezdték a viadalt.
A két csoportra osztott 37 öttusázó hölgy közül az A-ba sorolták Vörös Zsuzsannát (képünkön) és Szathmári Adriennt. Az első tusa a vívás volt, ahol Vörös 20 győzelem mellé 14 vereséget gyűjtött össze. Szathmári 19 győzelme mellé 15 vereséget tudhat magáénak. Az első szám után mindkét magyar hölgy a csoport első harmadában várta a következő számot az úszást. Ebben a számban Vörös a negyedik, Szathmári a második helyen zárt, s két próba után a két magyar lány állt a csoportja élén. A lövészet azonban felemásra sikeredett a mieink számára, mert bár Vörös Zsuzsa 180 körrel a negyedik lett, s továbbra is vezeti a csoportot, Szathmári csúnyán ellőtte magát, s 136 körrel az utolsó lett, sőt összetettben is az utolsó helyre csúszott vissza.

A lövészet Füri Csillát is megtréfálta. Ugyan a B-csoportban, egyéni versenyzőként induló 2004-es Európa-bajnok az úszást megnyerte (a másik magyar, Máthé Vivien a nyolcadik legjobb időt úszva 1:21.42 alatt teljesítette ezt a tusát), a lövészetben csoportja leggyengébb teljesítményét nyújtva összetettben az utolsó, tizenkilencedik helyre esett vissza. Máthé Vivien a 19 fős mezőnyben 172 kört elérve a 12. helyen zárta a lövészetet, s a 10. helyen várja a következő tusát a vívást (ebben a csoportban amúgy a német Eva Trautmann vezet két szám után).

Jelenleg Szathmári gyengélkedése miatt még csapatunk értékelhető indulása is kérdőjeles a szám szombati fináléjában, de még nincs veszve semmi, hiszen a hátralévő számokban lehet javítani. A döntőbe jutáshoz csoportonként az első tizenhatba kell bekerülni, azaz Szathmárinak két, Fürinek három versenyzőt kell megelőznie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik