Kajak-kenu: 500 egyesben szétlövések lehetnek

Vágólapra másolva!
2006.06.25. 12:19
Címkék
Szegeden, vasárnap délelőtt rendezték meg a kajak-kenu országos bajnokság 500 méteres döntőit, amely egyben a második válogatóverseny volt a július 6-án kezdődő racicei Európa-bajnokság és az augusztus 17-én kezdődő szegedi vb-re. A három egyes kivételével minden számban azok az egységek győztek, mint egy hónappal ezelőtt, a szolnoki első szelektáló viadalon.
Az 1000 méter után 500-on is Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor diadalmaskodott.
Az 1000 méter után 500-on is Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor diadalmaskodott.
Az 1000 méter után 500-on is Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor diadalmaskodott.
Az 1000 méter után 500-on is Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor diadalmaskodott.

K-1-ben a férfiaknál a szám háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnoka, Vereckei Ákos visszavágott Benkő Zoltánnak az első fordulóban elszenvedett vereségért. Bár a hajráig még a szombati 1000 m-t megnyerő Benkő vezetett, a Domino Honvéd klasszisa jól taktikázva az utolsó 100-on riválisa elé került, s ezzel kivívta a jogot a pótválogatóra.

A nők hasonló számában az olimpiai bajnok Janics Natasa is ott volt a rajtnál, de mint párostársa, Kovács Katalin, ő is csak az ob kedvéért vállalta az indulást, hiszen idén a párosra és a négyesre koncentrál. Az aranyérmet azért - magabiztosan - megszerezte, mögötte az egy nappal korábbi 1000 m-es döntőt megnyerő Benedek Dalma volt a második, míg az első válogatón győztes Fazekas Krisztina ezúttal csak harmadik lett.

C-1-ben üresen maradt a pénteki súlyos balesete miatt kiváló és Szolnokon győztes Vajda Attila pályája, távollétében a fiatal Mike Róbert szerezte meg az országos bajnoki címet Joób Márton előtt. Angyal Zoltán szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: egyelőre nem tudja megmondani a további menetrendet, azaz hogy az egyes számok közül melyikben kell szétlövést rendezni, még egyeztetnie kell az érintett versenyzők edzőivel, csak ezután derül majd ki, hogy a jövő hét folyamán kell-e és ha igen kinek a részvételével pótválogatót rendezni.

A párosoknál már egyértelműbb volt a helyzet: a kajakosok között a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, valamint az ötkarikás aranyérmes Kovács Katalin, Janics duó, a kenusoknál pedig a hazai vizeken évek óta egyeduralkodó Kozmann György, Kolonics György kettős diadalmaskodott. Mivel ezek az egységek az első szelektáló viadalon is nyertek, ezekben a számokban eldőlt az Eb- és vb-indulás.

Hasonlóan "békésen" alakult a két kajaknégyes-döntő: a férfiaknál a Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila, Boros Gergely összeállítású kvartett, a hölgyeknél pedig a Paksy Tímea, Kovács, Janics és Fazekas alkotta csapat haladt át elsőként a célvonalon, ezzel duplázott, így ezekben a számokban sem lesz szükség szétlövésre. A kenunégyesek fináléját és a 200 méteres versenyeket délután rendezik.
A kajak-kenu ob 500 méteres döntőinek eredményei:
férfi k-1: 1. Vereckei Ákos (Domino Honvéd)
k-2: 1. Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (Győri VSE, Domino Honvéd)
k-4: 1. Sík Márton, Boros Attila, Boros Gergely, Csamangó Attila (Démász-Szeged, Tiszaújváros, Csepel)
c-1: 1. Mike Róbert (UTE)
c-2: 1. Kozmann György, Kolonics György (ASE, Csepel)
női k-1: 1. Janics Natasa (Démász-Szeged)
k-2: 1. Kovács Katalin, Janics Natasa (MTK, Démász-Szeged)
k-4: 1. Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Fazekas Krisztina (MTK, Démász-Szeged)
(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik