MOB: testület alakult egy olimpiarendezés előkészítésére

Vágólapra másolva!
2006.06.09. 19:49
Címkék
A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki elnökségi ülésén – a májusban tartott közgyűlés határozatának megfelelően – határoztak arról, hogy a MOB keretein belül megalakul egy állandó testület, a budapesti olimpiát előkészítő bizottság. A játékok majdani Magyarországra hozatala a MOB alapvető célkitűzései közé tartozik.
Az elnökség pedig úgy látja, a MOB-on belül működő grémium munkája garancia lehet arra, hogy amikor a magyar kormány úgy dönt, a gazdasági helyzet lehetőséget nyújt egy olimpia megrendezésére, így az önmagában hat-nyolcmilliárd forintba kerülő kandidálás benyújtására, akkor a MOB szakmailag felkészülten vághasson neki a pályázat elkészítésének.

Az előkészítő testület elnöke Bakonyi Tibor MOB-alelnök, országgyűlési képviselő, Budapest főpolgármester-helyettese lett.
Az elnökség tagjai közül még Kamuti Jenő, Sinka László, Szabó Tamás és Vass Károly vesz majd részt a bizottság munkájában.

A bizottság természetesen nyitott, ahhoz csatlakozhat minden olyan erő, amely tevékenyen elő tudja mozdítani az olimpia Magyarországra hozatalát.

Végül döntés született arról, hogy akárcsak az elmúlt négy olimpián, ismét Molnár Zoltán lesz a magyar olimpiai csapat chef de missionja Pekingben, a játékok előtt két évvel szokás szerint megalakuló, a részvételt és a sportszakmai munkát koordináló olimpiai előkészítő bizottság vezetője pedig Kamuti Jenő főtitkár lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik