Kajak-kenu: Csay Renáta ismét vízen

Vágólapra másolva!
2006.06.09. 16:38
Címkék
Az idei első nemzetközi bevetésére készül a maratoni válogatottunk egy része, hiszen szombaton és vasárnap a zamorai Világkupán ragadnak lapátot legjobbjaink. Zamora 2001 után második alkalommal ad otthont maratoni Világkupának, igaz, a sportág krémjét képező magyar válogatott öt esztendővel ezelőtt nem indult el ezen a viadalon.
Most is mindössze kilenc versenyzőnk utazott el a spanyol városba: a hölgyek közül Csay Renáta és Folláth Vivien, a férfiaknál Györe Attila, Salga István, Jámbor Attila, Barina Balázs, Homoki Tamás, Szakály Viktor és Szigeti Krisztián ragad majd lapátot.

Érdekesség, hogy a nőknél a szülés után tavaly visszatérő (és a perthi világbajnokságon Szonda Kornéliával párosban aranyérmet szerző) Csay Renáta nemzetközi versenyen most először próbálja ki magát újra egyesben.

Míg a párosban többszörös világbajnok Györe Attila megszokott társa, Csabai Edvin távollétében (ő a síkvízi Eb és vb-válogatóra készül) csak egyesben áll rajthoz. A legnépesebb mezőny a férfi kajakosoknál van, ahol három egyéni és két páros indulásunk lesz: nemzetközi mezőnyben most debütál az idén összeállt Jámbor Attila, Homoki Tamás duó.

„Az idei formák és az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondhatom: több számban is esélyesek vagyunk ezen a Világkupán – mondta Borsodi Géza, a maratoni szakág vezetője. – A nőknél egyesben mindkét versenyzőnket a dobogóra várom, és természetesen párosban is a legjobbat remélem Csay Renátáéktól. A kenus Györe Attila is a legjobb három között zárhat, főleg azok után, hogy a tavalyi perthi világbajnokságon bronzérmet szerzett. A férfi kajakosoknak nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen a házigazda spanyolok elképesztően jók ebben a szakágban. A tavalyi világbajnokságon is taroltak, és mivel a Világkupán nemzetenként három egység állhat rajthoz egy számban, így az sem elképzelhetetlen, hogy kibérlik a dobogót maguknak. Mindenesetre én bízom benne, hogy versenyzőink a legjobb hat között zárnak.”

A magyar indulók

Férfiak
K-1: Salga István, Jámbor Attila, Barina Balázs
K-2: Jámbor Attila, Homoki Tamás; Szakály Viktor, Szigeti Krisztián
C-1: Györe Attila
Nők
K-1 és K-2: Csay Renáta, Folláth Vivien
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik