Kajak-kenu: a kapitány szerint Duisburg előrelépés

Vágólapra másolva!
2006.05.29. 18:28
Címkék
A duisburgi kajak-kenu Világkupán az 500 és 1000 méteres versenyek során négy győzelmet, négy második és három harmadik helyet szereztek versenyzőink. Ez az adott távokon az ezüstérmek tekintetében előrelépést jelent a tavalyi zágrábi világbajnoksághoz képest, amelyen 500 és 1000 méteren négy arany-, két ezüst- és három bronzérem volt a magyarok mérlege.
Angyal Zoltán kapitány elégedett volt a Vk-n látottakkal
Angyal Zoltán kapitány elégedett volt a Vk-n látottakkal
Angyal Zoltán kapitány elégedett volt a Vk-n látottakkal
Angyal Zoltán kapitány elégedett volt a Vk-n látottakkal
Mindez talán lehetett volna szebb is, ha a tizedekről, századokról szóló csatákban (például Kammerer és Kucsera második helye 500 méteren) a magyaroknak kedvez a szerencse, no és ha Kolonicsék lábtámasza nem az utolsó pillanatban, az 1000 méteres finálé előtt törik össze.

„De kesergésre semmi ok, hiszen csodálatosan teljesítettek versenyzőink, akik előtt ezúttal is kalapot kell emelnünk – mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki nagyon hasznosnak ítélte meg a duisburgi napokat. – Rengeteget tanultunk, és a legfontosabb, hogy eredményesek voltunk egy olyan világversenyen, amelyen ötvennégy nemzet legjobb versenyzői szálltak vízre. Ráadásul a világbajnokságokkal ellentétben nem egy, hanem országonként két egység nevezhetett egy-egy versenyszámra, vagyis valóban nagyon erős mezőny gyűlt össze ezen a Világkupán.”

A szolnoki első Eb- és vb-válogató után a kapitány hangsúlyozta: közel sem a csúcsformákat láthattuk a Holt-Tiszán. Ennek tükrében biztató, hogy nemzetközi viszonylatban már most nagy előrelépést tettek férfi kajakosaink és a kenusaink (a nők tartják az elitben elfoglalt, kiemelkedő helyüket).

„Remélem, hogy ezek az eredmények kellő önbizalmat adtak versenyzőinknek, és a pozitív élmények segítenek abban, hogy folytassák a megkezdett kemény munkát a szegedi világbajnokságig – fejezte be az értékelést Angyal Zoltán.

A mieink is belekóstoltak a stafétákba

Mivel régóta kritika éri a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetséget (ICF) azért, mert nem látványos, közönségcsalogató és a média számára eladható sportág a kajak-kenu, ezért a duisburgi Világkupa szervezői új számokkal rukkoltak elő.

A német városban először rendeztek váltóversenyeket 200 méteren. A 4x200 m-es stafétában egyes hajókkal váltották egymást a versenyzők a csapatokban, míg 3x200 méteren csapatonként egyes, páros és négyes hajók sorakoztak fel.

Duisburgban a magyarok is belekóstoltak az új versenyszámokba: női 4x200 méteren győzött a Paksy, Janics, Kovács, Patyi összetételű váltó, míg kenuban második lett a Vajda, Kolonics, Joób, Kozmann alkotta csapat. A 3x200 méteres versenyben csak női kajakosaink indultak, akik a viadalt afféle buliként felfogva a harmadik helyen zártak a német és orosz csapat mögött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik