Hadfi Dániel ezüstérmes a cselgáncs Eb-n

Vágólapra másolva!
2006.05.28. 16:19
Címkék
A második helyet szerezte meg Hadfi Dániel a tamperei cselgáncs Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a döntőben kapott csak ki, ott az orosz Gaszimov győzte le ipponnal.
Hadfi Dániel végig remekül versenyzett
Hadfi Dániel végig remekül versenyzett
Hadfi Dániel végig remekül versenyzett
Hadfi Dániel végig remekül versenyzett

Remek eredményt ért el Hadfi Dániel a tamperei cselgáncs Európa-bajnokságon, a magyar versenyző a második helyen zárta a kontinensbajnokságot.

A 100 kg-osok között szereplő Hadfi először a lengyel Matyaszek ellen lépett tatamira. A magyar versenyző előbb egy jukót és egy vazarit érő akciót is vezetett, az ellenfél vállsérülésre hivatkozva fel is adta a mérkőzést.

A következő fordulóban a korábbi junior világ- és Európa-bajnok német Peters volt Hadfi ellenfele. Peterst először megintették, majd Hadfi egy jukót is kapott, ezzel meg is nyerte a találkozót.

A legjobb négy között a fehérorosz Makarau volt az ellenfél. Egyik versenyző sem tudott érdemi akciót vezetni, ennek páros intés lett az eredménye. Athén olimpiai bajnoka, Makaru később még két intést kapott, ezzel a remek formában lévő magyar judós már vazarival vezetett. Később azonban Hadfi is kapott két intést, az utóbbit két másodperccel a vége előtt…

Egyenlő lett az állás, jöhetett a ráadás. Hadfi itt jól koncentrált, kapott egy jukót, ez elég volt a győzelemhez.

A döntőben az orosz Gaszimov várt Hadfira, és vele már nem bírt a Honvéd versenyzője. Pedig egy jukóval indított, ám ezt az előző Európa-bajnokság bronzérmese kiegyenlítette. A végén Hadfi egy lábfelszedést indított, ebbe az orosz belekontrázott, és ezzel legyőzte a magyar versenyzőt, aki második helyen zárta a kontinensbajnokságot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik