Műugrás: előny lesz-e a hazai pálya az Eb-n?

Vágólapra másolva!
2006.04.25. 19:53
Címkék
A honi műugrók ugyanakkor folyamatosan létesítmény-problémákkal küszködnek. Erről tájékoztatták a sportági vezetők a MOB-illetékes vezetőit a mai konzultáción. Két hetente három napot töltenek a bécsi uszodában, ahol normálisan, ráadásul a jó kapcsolatnak köszönhetően kedvezményesen készülhetnek – a budapesti Eb-re…
A mieink sem tudják belakni az új, Eb-re felépülő margitszigeti létesítményt
A mieink sem tudják belakni az új, Eb-re felépülő margitszigeti létesítményt
A mieink sem tudják belakni az új, Eb-re felépülő margitszigeti létesítményt
A mieink sem tudják belakni az új, Eb-re felépülő margitszigeti létesítményt
Mint Benyák András szövetségi kapitány megjegyezte, jóformán oda mehettek volna edzőtáborba, ahová akarnak, ha tudják fogadni ezekben a hónapokban a külföldieket, akik az Eb helyszínt szerették volna megismerni – csakhogy egyelőre nincs mit. S minthogy a szigeten még mindig csak épül az új műugrótorony, nagyon úgy fest, a mieink sem mondhatják majd el augusztusban, hogy egy kellően belakott hazai létesítményben versenyeznek.

A műugróknál fontos, hogy különböző apró tájékozódási pontokat keressen a környezetben, és a levegőben pörögve ahhoz viszonyítson, hol tart a víz színéhez képest – ha több hónapon át tud gyakorolni egy adott helyen, sokkal könnyebb a dolga élesben.

Amellett, hogy kisebb-nagyobb sérülések is hátráltatják az Eb-felkészülést, van egy igazán rossz hír is: Mátyás Melinda az elmúlt héten egy igen súlyos, a nyirokrendszert megtámadó vírusfertőzés döntötte ágynak, s nem valószínű, hogy az Eb-ig rendesen felépül, így többek között női szinkronpárosban is le kell mondani a jó szereplésről.

A kiugróbb műugró-eredmények elérését az is hátráltathatja, hogy egyelőre nem biztos, lesz-e magyar pontozó Budapesten, minthogy „állandó emberünk”, a LEN műugró-bizottságának tagja, Kelemen Ildikó az Eb-n a szakág főszervező munkáit látja el.

Hogy azért pozitívumokról is essék szó, a két legnagyobb tehetség, Barta Nóra (képünkön) és Hajnal András egyaránt jól halad a felkészüléssel, mindketten döntőesélyesek lehetnek az Eb-n, sőt, ahogy Benyák András megjegyezte, „ha Hajnal Andrist indigóznánk, szinkronpárosban is jó eredményt érnénk el…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik