Asztalitenisz: magyar-kínai klub alakult

Vágólapra másolva!
2006.02.28. 14:19
Címkék
Új asztalitenisz klub alakult Budapesten, amelyet Magyarországon befektető kínai vállalatok alapítottak és üzemeltetnek majd a jövőben. A Wink nevű klub egyelőre négy utánpótlás korú játékost tudhat a soraiban, de terveik között az szerepel, hogy idővel előrébb lépjenek és akár nemzetközi színtéren is meghatározókká váljanak.
A szakmai munkára garancia lehet Klampár Tibor (képünkön) világbajnok, Marsi Márton, többszörös magyar bajnok és Vej Csin-csiu személye – utóbbi korábban a BVSC-ben dolgozott vezetőedzőként -, akik munkájára edzőként számítanak.

A klub az Asia Centernél található China Mart bevásárlóközpont harmadik emeletén található, ezer négyzetméter területen huszonegy asztal áll a rendelkezésükre.

A profi játékosok mellett várják az amatőröket, de nyitva áll az ajtó a fogyatékos sportolók előtt is.

A későbbiek folyamán kapcsolataikat kihasználva szeretnének tréningpartnereket hozni a sportági nagyhatalomnak számító Kínából.

Az alakuló-ünnepségen többek között jelen volt Csu Csu-sou Kína magyarországi nagykövete, Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke, Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz-szövetség főtitkára és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik