Női röplabda: négyjátszmás vereség a törököktől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 17:34
null
Milovits Júliáék ezúttal kikaptak a törököktől (Fotó: hunvolley.hu – archív)
Szombaton Törökország ellen lépett pályára Craiovában a magyar női röplabda-válogatott az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében. Bár az első játszmát a mieink még magabiztosan megnyerték, ezt követően az ellenfél előbb fordított, majd a negyedik játszmában, heroikus küzdelem után a győzelmet is megszerezte.

 

A félholdasokat a múlt héten, Kecskeméten, egészen simán, 3:0-ra verték a mieink, ám abból a csapatból Liliom Rita és Nagy Eszter is hiányzik, míg az ellenfél pénteken nagy meglepetésre 0:2-ről fordítva legyőzte a bolgárokat.

Az első játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de rendre a törökök vezettek. Először 13:12-nél vették át a mieink a vezetést, ám ezt követően nem is adták azt át, el is húztak, s öt játszmalabdájuk is volt, amelyből egy remek blokknak köszönhetően már az elsőt sikerült értékesíteni.

A második játszmában 4:4 után léptek meg a törökök, s vezettek hat ponttal is, de a mieink 14-nél behozták a hátrányt. Sajnos a játszma végén romlott a magyarok nyitásfogadása, így négy játszmalabdája is volt a törököknek, amelyből a másodikat ki is használták.

A harmadik játszma elején gyorsan megléptek a törökök, akik a technikai szünetben már hét ponttal vezettek. Sajnos a mieink nagyon sok szervát rontottak, így nem is sikerült csökkenteni a különbséget, s hét játszmalabdából végül a harmadikat kihasználva nyerték a törökök ezt a játszmát.

A negyedik játszmában két ponttal is vezettünk, de ezt követően sorozatban ötöt szereztek a törökök. Egy jó ütemű időkérésnek köszönhetően azonban még időben sikerült megtörni a sorozatot, 10:10 után pedig Dobi Edina ász szervájával már ismét nálunk volt a vezetés. Ezután óriási csata alakult ki a két csapat között, 17:17 után azonban elfogyott a mieink lendülete, s három meccslabdához jutottak a törökök, amelyikből a másodikat kíméletlenül beütötték.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
Magyarország–Törökország 1:3
(15, –17, –15, –18)
Craiova, 100 néző. Vezette: Witte (német), Bakunovics (fehérorosz)
Magyarország: Milovits 1, Sándor 9, Dobi 10, Nagy M. 12, Kovács T. 4, Pallag 8. Cs: Molcsányi (liberó), Szakmáry, Tálas 1, Széles 3, Kötél (liberó). Szövetségi kapitány: Hollósy László
Törökország: Güler 5, Karakoyun 3, Yilmaz 20, Yurtdagülen 12, Arslan 3, Babat 8. Cs: Ersari (liberó), Bilge 1, Cetin, Yildirim. Vezetőedző: Mehmet Nur Bedestenloglu
Az eredmény alakulása: I. játszma: 10:12, 17:13, II. játszma: 4:7, 5:11, 14:14, III. játszma: 1:4, 4:11, 13:20, IV. játszma: 3:1, 3:6, 9:9, 16:14, 17:20

MESTERMÉRLEG:
Hollósy László: Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a mostani tornára egy kicsit elfogytunk. Kevés a variációs lehetőségünk, ami rányomja a bélyegét a játékunkra. Ezt támasztja alá az is, hogy fontos szituációkban rendre buta hibákat követünk el.

Mehmet Nur Bedestenloglu: Az első szettben a tegnapi hosszú mérkőzésünk miatt kissé fáradtan mozogtunk. Azonban a folytatásban szerencsére átestünk a holtponton, és a mérkőzés fontosabb pillanataiban felülkerekedtünk ellenfelünkön.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda románok 3:2-re legyőzték Bulgáriát. A bolgárok így is vezetnek 15 ponttal, a 13 pontos románok és a 12 pontos törökök előtt, míg a mieinknek 8 pontja van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik