Demeter György újabb egy évre aláírt a Fenerbahcéhoz

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2010.06.03. 18:34
A harmadik isztambuli idényében a Fenerbahcéval másodszor bajnoki címet szerző  Demeter György megállapodott a török klub vezetőivel, és újabb egy évig irányítja a csapatot.

Csaknem két hetet töltött Isztambulban Demeter György, akinek a repülőgépe csütörtök délután szállt le Ferihegyen. A kiváló röplabdaedző augusztusig már nem is megy vissza Törökországba, hiszen az utolsó kérdőjelek is kiegyenesedtek: kedd éjszaka aláírhatta újabb egyéves, az előzőnél anyagilag kedvezőbb szerződését a Fenerbahcéval, amelyet sajtótájékoztatón jelentettek be.

Demeter György kedd éjszaka írta alá új szerződését (Fotó: balkanvolleyball.org)
Demeter György kedd éjszaka írta alá új szerződését (Fotó: balkanvolleyball.org)

„Azért húzódott a megegyezés, mert a klubelnök egy hétig nem volt Isztambulban – mondta az 53 éves szakember. – A sajtótájékoztatón bemutatták az új kubai légiósunkat, Leonel Marshallt is, és mielőtt eljöttem volna, a török játékosjelöltek névsorát is leadtam az egyes posztokra, adott esetben a második vagy harmadik variációra is gondolva. Együttesem, akárcsak a női röpisek, valamint  a két kosárlabdacsapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjét célozza meg a következő szezonban."

Érdekesség, hogy a szerbek olimpiai bajnoka, Ivan Miljkovics még nem írt alá a klubhoz, de nehéz elképzelni, hogy nem köt szerződést a Fenerrel. Ami biztos, a török klub két évre 800 ezer eurót kínál az ütőért, aki a görög Olympiakoszhoz 550 ezerért szerződött – de a hírek szerint nem kapta meg minden pénzét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik