Nemzetközi mezőnyben edződtek a magyar röplabdás fiatalok

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 17:16
A röplabdás hagyományoknak megfelelően december 27. és 30. között ezúttal is a környező országokban felkészülési tornákon szerepeltek a magyar utánpótlás-csapatok. Az eredmény: egy ezüst- és három bronzérem, illetve két különdíj.

A márciusi, észtországi junior Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő leány válogatott a szlovákiai Nyitrára utazott.

„Hagyományosan pocsékul kezdünk minden tornát, ezúttal is így történt” – kezdte értékelését Németh Lajos szövetségi edző.

„Három kettőre kikaptunk Izraeltől, aztán három egyre a szlovákoktól. Másnap végre valós tudásának megfelelően játszott a csapat, három kettőre vertük a szlovákokat, és három nullára Izraelt, így a második helyen végeztünk. A torna legjobb ütőjátékosa Sándor Renáta lett.”

A fiú juniorválogatott szintén márciusban, Romániában vesz részt Európa-bajnoki selejtezőn. Buzek László idén szeptemberben vette át a csapat irányítását az ősszel külföldön dolgozó Toma Sándortól.

Az együttes szintén Nyitrára utazott, ahol az első meccsen erős játékvezetői hátráltatás mellett is csak 3:2-re kapott ki a helyi első osztályú felnőtt csapattól.

A második találkozón a szlovák juniorválogatott 3:1-re nyert a magyarok ellen, a folytatásban a szlovák serdülőválogatott ellen 3:1-re Buzek edző tanítványai győztek.

Az elődöntőben ismét a helyi felnőtt együttes ellen lépett pályára a magyar csapat, és 2:0-s vezetésről 3:2-re vesztett. Sikerrel zárták a tornát a mieink, hiszen a bronzmérkőzésen a szlovák serdülők ellen 3:1-es győzelmet arattak, így a harmadik helyen végeztek. Kaszap Tamást a torna legjobb feladójának választották.

A serdülő leány válogatott első nemzetközi megméretésén vett részt. Szabados István csapata a Közép-európai Regionális Röplabda-Szövetség (MEVZA) tornájára, a szlovéniai Izolába utazott.

A magyar együttes három vereséggel kezdett, Szlovénia ellen 1:2, Szlovákia ellen 0:2, Ausztria ellen szintén 1:2 volt eredmény. Az elődöntőben Szlovákiától 3:1-re kapott ki Szabados edző együttese, a bronzmeccsen viszont 3:0-ra legyőzte Ausztriát.

A serdülő fiúválogatott Bécsben az osztrákokkal és a csehekkel játszott felkészülési találkozókat. Kelemen István szövetségi edző együttese kétszer kikapott az osztrákoktól (0:3, 1:3), a cseheket egyszer megverte, egyszer vesztett ellene (3:1, 2:3).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik