Pethő Anita az Európa élvonalába tartozó Cannes legyőzésére készül

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 17:31
Remekül szerepel a francia női röplabda-bajnokság első osztályában az USSP Albi VB. Pethő Anita csapata magabiztosan őrzi második helyét az Európa élvonalába tartozó RC Cannes mögött, és jó esélye van a döntőbe jutásra.
Pethő Anita sikeres folytatást vár a mostani szezonban
Pethő Anita sikeres folytatást vár a mostani szezonban
Pethő Anita sikeres folytatást vár a mostani szezonban
Pethő Anita sikeres folytatást vár a mostani szezonban

Az előző szezon után csapatot váltott Pethő Anita. Franciaországot nem hagyta el, a Beziers VB Gazelec együttesétől szerződött Albiba.

„Nem kényszerűségből kerestem új csapatot, maradhattam volna előző együttesemnél – mesélte a légiós. – Nem éreztem, hogy több lehetőséget kaphatok. Sokszor léptem pályára csereként, de ha én fejeztem be egy meccset, a következőt akkor is a kispadon kezdtem. Nem bántam meg a váltást, nagyon jó itt a légkör, és rendszerint tagja vagyok a kezdőcsapatnak.”

A szezon kezdete előtt nem határoztak meg konkrét célokat a klubvezetők, csak azt kérték, hogy a csapat szerepeljen legalább úgy, mint az előző idényben. Akkor a negyedik helyen zárt az Albi, a mostani második hellyel tehát mindenki maximálisan elégedett. Annál is inkább, hiszen a Cannes legyőzése lehetetlen feladatnak tűnik minden francia csapat számára. Vagy mégsem?

„Ez a Cannes már nem egészen az, amelyik tavaly volt – folytatta Pethő Anita. – A játékoskerete továbbra is erős, bolgár, ukrán, cseh, lett, brazil és kínai légiósokat foglalkoztat, de egy meccsen szerintem el tudnánk kapni!”

Ha az alapszakaszból hátralévő hat meccsén nem hibáz nagyon, akkor a döntőben nézhet farkasszemet a címvédővel az Albi, amely az elődöntőben vagy a jelenleg gyengélkedő, botladozó Beziers-vel, vagy a Mulhouse-zal találkozhat.

„A Mulhouse-t már kétszer is viszonylag simán megvertük, nagyon bízom a fináléba kerülésben – reménykedett a kiváló ütőjátékos. – Csapatunkban egy amerikai és egy ukrán center, valamint egy ausztrál feladó szerepel, az egyetlen gyenge pontunk az, hogy a liberóval együtt gyakorlatilag csak heten vagyunk, tehát nincs valamirevaló cserejátékosunk. A szezon eddigi eredményei nagyon jók, hiszen Héjjas Valéria csapatát, az Istres-t búcsúztatva bekerültünk a Francia Kupa elődöntőjébe, ahol elkerültük a Cannes-t, az Élcsapatok Kupájában pedig a negyeddöntőig jutottunk, ott Dambendzet Nathalie együttesétől, a holland PlatinaLonga Lichtenvoordétól kaptunk ki.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik