Porsche Supercup: Harry King aratott győzelmet a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.21. 12:46
Harry King győzött a Porsche Supercup magyarországi versenyhétvégéjén. A brit pilóta mögött Marvin Klein és Kas Haverkort ért célba a Hungaroringen.

A szurkolók természetesen leginkább a Formula–1-es események miatt látogattak ki ezen a hétvégén a Hungaroringre. A program azonban nem csupán a királykategória három szabadedzését, egy időmérőjét és egy versenyét tartalmazta, hanem számos betétprogramot is lebonyolítottak Mogyoródon.

A Formula–2-es és Formula–3-as mezőny mellett a Porsche Supercup versenyzői is összecsaptak a Hungaroringen. A márkasorozat programja egy szabadedzéssel indult pénteken, majd másnap az időmérőre került sor, vasárnap pedig néhány órával az F1-es nagydíjat megelőzően zárult a hétvége a versennyel.

A kvalifikáción Marvin Klein szerezte meg a pole pozíciót, csakhogy a holland versenyzőt feltartás miatt három rajthelyes büntetéssel sújtották, így Harry King indulhatott az első rajtkockából. Mellőle Kas Haverkort, a második sorból Huub van Eijndhoven és Klein várhatta a piros lámpák kialvását. 

A rajtnál King maradt az élen, míg Klein egy helyet javítva feljött a harmadik pozícióba. Kingnek a következő körökben sikerült kissé ellógnia az őt üldözőktől, Klein pedig folytatta a felzárkózást, hiszen Haverkortot maga mögé utasítva már a második helyen autózhatott fél távnál.

A sorrend nem változott a verseny végéig – King aratott győzelmet a Hungaroringen, mögötte Klein szelte át a célvonalat. A dobogó legalsó fokára Haverkort állhatott fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik