Ferrari Challenge: dobogóra állhatott Válint Bence a Balaton Park Circuiten

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 17:27
Újabb dobogós helyezést szerzett Válint Bence a Ferrari Challenge-ben (Fotó: Ferrari Budapest Rossocorsa)
Harmadikként ért célba Válint Bence a Ferrari Challenge magyarországi versenyhétvégéjének szombati napján a Trofeo Pirelli-kategóriában.

Előkelő pozícióból kezdhette meg Válint Bence hazai versenyhétvégéjét a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli kategóriájában. A 19 éves versenyző egy győzelemmel és egy második helyezéssel távozott a 2024-es idény első, mugellói fordulójáról, így a bajnokság éllovasaként érkezett a Balaton Park Circuitre. Ráadásul Timo Glock, a tabella második helyén álló Formula–1-es exversenyző nem vesz részt ezen a hétvégén.

Válint kategóriája harmadik pozícióban nyitott a péntek délutáni szabadedzésen, majd az időmérőn a második rajthelyet szerezte meg a hétvége első futamára. Szombaton egyebként már reggeltől kezdve közbeszólt olykor az időjárás, ám a Trofeo Pirelli-kategória kvalifikációja száraz pályán zajlott.

A verseny előtt azonban újabb csapadék érkezett – a Copa Shell-kategóriák időmérőjére például nedves pályán került sor –, ám a főkategória rajtjáig ismét felszáradt az aszfalt. A pole pozícióból Giacomo Altoé várhatta a piros lámpák kialvását, s a gördülőrajtnál nem történt változás az élen állót illetően, ám Válint a másodikról visszacsúszott a negyedik pozícióba.

Néhány körrel később a magyar versenyző feljött a harmadik helyre, s végül ott is fejezte be a versenyt. Altoé rajt-cél győzelmet aratott, másodikként Philipp Baron ért célba – velük ünnepelhetett a dobogón Válint.

A fiatal pilóta édesapja is versenybe szállt a balatoni versenypályán – Válint Tibor a Coppa Shell & 488 nevű kategóriában áll rajthoz. Az idősebbik Válint – aki maga is futamgyőzelemmel távozhatott Mugellóból – a második helyről rajtolva a negyedik pozícióban zárt a részben nedves pályán kezdődő szombati versenyen.

A négy kategória dobogós helyezettjei:

COPPA SHELL & 488
1. Alexander Nussbaumer (osztrák, Gohm Motorsport-Baron Racing Team)
2. John Dhillon (brit, Graypaul Nottingham)
3. Thomas Gostner (olasz, CDP-MP Racing)

COPPA SHELL AM
1. Eric Cheung (kanadai, Formula Racing)
2. Andrea Levy (olasz, Rossocorsa)
3. Talal Shair (libanoni, Scuderia Lebanon)

TROFEO PIRELLI AM
1. Andrew Morrow (brit, Charles Hurst)
2. Hendrik Viol (cseh, Scuderia Praha Racing) 
3. Hanno Laskowski (német, Emil Frey Racing)

TROFEO PIRELLI
1. Giacomo Altoé (olasz, Emil Frey Racing)
2. Philipp Baron (osztrák, Gohm Motorsport-Baron Racing Team)
3. Válint Bence (magyar, Ferrari Budapest-Rossocorsa)

A bajnokság állása:
1. Válint Bence: 40 pont
2. Philipp Baron: 31 pont
3. Timo Glock: 24 pont
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik