Ferrari Challenge: a rosszul sikerült 2. futam ellenére Válint Bence maradt a bajnokság élén

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 17:16
Válint Bence számára gyengébb eredménnyel végződött a vasárnapi nap a Balaton Park Circuiten (Fotó: Ferrari Budapest Rossocorsa)
A 12. helyen (kategóriáját tekintve ötödikként) ért célba Válint Bence a Ferrari Challenge magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi futamán. A magyar pilóta sokáig az élmezőnyben autózott, ám hajrában sok pozíciót veszített, azonban így is maradt a Trofeo Pirelli-kategória bajnoki tabellájának élén.

Dobogóra állhatott hazai közönsége előtt Válint Bence a balatoni forduló szombati napján. A magyar versenyző harmadikként ért célba az első versenyen, és ezzel nemcsak megtartotta, de tovább növelte előnyét a bajnoki tabella élén.

Az időjárás egyébként ezen a napon kegyes volt a mezőnyhöz. A szombati esőzések után vasárnap felhős, de napos idő fogadta a mezőnyt a Balaton park Circuiten, és a kellemes időjárás kitartott a pályán zajló események végéig.

Válint vasárnap délelőtt is közel maradt az élmezőnyhöz, ugyanis a negyedik rajtpozíciót szerezte meg a Trofeo Pirelli második versenyére. Az első sorból rajtolók éppen azok voltak, akik szombaton is előtte zárták a futamot, csak ezúttal fordított sorrendben – a pole pozícióból Philipp Baron, mellőle Giacomo Altoé várhatta a piros lámpák kialvását.

A rajtot követően Altoé vette át a vezetést, míg Válint egy helyet javítva a harmadik helyen autózott. Néhány körrel később Claus Zibrandtsen csúszott ki a pályáról, s mivel autója a kavicságyban ragadt, be kellett vetni a safety cart. A verseny néhány perc múlva folytatódhatott, Altoé nem engedte ki kezei közül a vezetést, ám Válint is közel maradt az élen autózó kettőshöz.

Altoé a hajrában közel tíz másodpercre elszakadt a többiektől, míg Válintot először Luca Engstler utasította maga mögé, majd miután további pozíciókat veszített, behajtott a bokszutcába. A magyar versenyző végül visszatért az utolsó körre, de csupán a 12. pozícióban zárta a második futamot, ami kategóriája ötödik, azaz utolsó helyét jelenti.

Akárcsak szombaton, Altoé a záró viadalon is győzelmet aratott, a dobogón Baron és Engstler ünnepelhetett vele. A rosszul végződő futam ellenére Válint maradt a bajnokság élén a Trofeo Pirelli-kategóriában, ám előnye két pontra csökkent Baronnal szemben.

Válint Tibor – a mezőny másik magyar versenyzője és az éllovasának édesapja – a 10. pozícióból rajtolhatott a vasárnapi futamán, amelyen ötödikként szelte át a célvonalat a Balaton Park Circuiten.  

A kategóriák dobogós helyezettjei:

COPPA SHELL & 488
1. Andreas Ritzi (svájci, CDP-D&C Racing)
2. Henry Hassid (francia, Kessel Racing)
3. John Dhillon (brit, Graypaul Nottingham)
...
5. Válint Tibor (magyar, Ferrari Budapest-Rossocorsa)

COPPA SHELL AM
1. Zois Skrimpias (görög, Ineco-Reparto Corse RAM)
2. Eric Cheung (kanadai, Formula Racing)
3. Mutlu Tasev (török, Emil Frey Racing)

TROFEO PIRELLI AM
1. Marco Zanasi (olasz, CDP-Pinetti Motorsport)
2. Hendrik Viol (cseh, Scuderia Praha Racing)
3. Andrew Morrow (brit, Charles Hurst)

TROFEO PIRELLI
1. Giacomo Altoé (olasz, Emil Frey Racing)
2. Philipp Baron (osztrák, Gohm Motorsport-Baron Racing Team)
3. Luca Engstler (német, Gohm Motorsport-Engstler)
...
5. Válint Bence (magyar, Ferrari Budapest- Rossocorsa)

A bajnokság állása:
1. Válint Bence: 46 pont
2. Philipp Baron: 44 pont
3. Giacomo Altoé: 34 pont
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik