Moto GP: törölték az Indiai Nagydíjat

Vágólapra másolva!
2024.05.29. 13:08
Törölték az indiai nagydíjat (Fotó: Getty Images)
Törölték a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei versenynaptárából az Indiai Nagydíjat, amelyre legközelebb a 2025-ös évad márciusában kerülhet sor.

A szervezők azért döntöttek a törlés mellett, mert tavaly hatalmas volt a hőség és a páratartalom a nagydíjon, ezért a versenyzők kérésére három körrel le is rövidítették a MotoGP futamot.

„A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM), a kereskedelmi jogokat birtokló Dorna Sports, valamint a csapatok, technológiai partnerek és szponzorok képviselőit tömörítő IRTA bejelenti, hogy 2024-ben az Indiai Nagydíj nem lesz megrendezve, mivel a MotoGP operatív megfontolások miatt a 2025-ös évad elejére tűzte ki a versenyt” – állt a szervezők közleményében, amely arra is kitért, hogy a rendezők továbbra is elkötelezettek a MotoGP-vel való együttműködésben. Az Uttar Prades-i állam tanácsára olyan időpontot választottak, amikor várhatóan az időjárási körülmények ideálisak lesznek a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.

Az indiai állomás – amelyet szeptember 22-én rendeztek volna – már a harmadik, amelyet elhalasztottak az idei sorozatban, korábban ugyanis a Kazah és az Argentin Nagydíjra sem került sor a tervezett időpontban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik