TCR World Tour: Ehrlacher a pole-ban; Michelisz második az argentínai időmérőn

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 16:54
null
Michelisz a második helyen zárt az időmérőn (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour argentínai versenyhétvégéjének az időmérőjén. Mögötte Michelisz Norbert és Mikel Azcona érkezett, míg az első ötöst Rob Huff és Santiago Urrutia egészítette ki.

 

Szünet nélkül folytatódott a bajnokság, a mezőny Uruguay után Argentína felé vette az irányt, ahol a pénteki első szabadedzéssel vette kezdetét a hétvége programja. A nyitányon az egyéni összetettet 20 pontos előnnyel vezető Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb, mögötte Mikel Azcona és Santiago Urrutia következett, míg a tabellán a második pozíciót elfoglaló Michelisz Norbert a 6. helyen nyitott.

A szombati gyakorláson Ehrlacher és Azcona maradt az első két pozícióban, míg a francia, spanyol kettős mögé Michelisz zárkózott fel az időmérő előtt.

Az első szakaszban az első próbálkozásokat követően Azcona állt az időlista élén, másodikként Ehrlacher érkezett, majd Urrutia zárta az első hármas sorát, míg Michelisz a 11. pozícióban nyitott a csepegő esőben. Kevesebb mint öt perccel a vége előtt továbbra is Hyundai spanyolja vezetett Thed Björk és Frédéric Vervisch előtt, míg Michelisz a hatodik helyen készült az utolsó gyors körökre.

A Q1-et Azcona zárta az élen, mögötte Ma Csing-hua és Néstor Girolami végzett a top 3-ban, míg Michelisz a tizedik pozícióban jutott tovább az esős időben.

A második szakaszban az első körök után Ehrlacher vezetett Michelisz és Urruatia előtt, és előbbi kettő a folytatásban is megtartotta a helyezését, így a francia várhatja a pole pozícióból a piros lámpák kialvását az első futamon. Mellőle a Hyundai magyarja indulhat el. Harmadikként Azcona végzett, majd Rob Huff, Urritia, Ma, Björk, Vervisch, Pedro Cardoso és Raphael Reis zárta az első tízes sorát.

Folytatás 20 óra 10 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik