Formula–E: Evans nyerte a londoni időmérőt, de Cassidy a pole-ban

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 15:36
null
Mitch Evans büntetése után Nick Cassidy rajtolhat a pole-ból Londonban (Fotó: AFP)
Mitch Evans bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–E londoni idényzárójának szombati időmérőjén. A Jaguar versenyzője azonban rajtbüntetése miatt csak a hatodik helyről indulhat a szezon utolsó előtti versenyén. A pole pozícióból Nick Cassidy várhatja a piros lámpák kialvását Londonban.

 

Utolsó versenyhétvégéjéhez érkezett a Formula–E 2023-as idénye, az utolsó két fordulóra Londonban kerül sor. A világbajnoki pontversenyt Jake Dennis vezeti 195 ponttal, a brit pilótát Nick Cassidy követi 24 pontos lemaradással, a vb-cím elhódítására még Mitch Evansnek és Pascal Wehrleinnek van némi esélye.

A londoni hétvége két szabadedzéssel vette kezdetét. Az elsőn Norman Nato nyitott az élen, mögötte Sébastien Buemi és Sacha Fenestraz végzett a top háromban. A szombat délelőtti, vizes pályán rendezett tréningen az összes vb-esélyes az első hat között zárt, ám a leggyorsabbnak Cassidy bizonyult Dan Ticktum és Buemi előtt.

Az időmérőre felszáradt az aszfalt, s bár volt némi esély újabb eső érkezésére, a mezőny száraz pályán vághatott neki a csoportköröknek. Az A-csoportból végül Dennis, Evans, Stoffel Vandoorne és René Rast jutott tovább, a B-csoportból Cassidy, Buemi, Ticktum és Wehrlein biztosította be részvételét a folytatásban.


A negyeddöntőben elsőként Vandoorne és Evans csapott össze – kettejük közül utóbbi bizonyult gyorsabbnak. A következő párharcban Dennis Rastot búcsúztatta, majd Buemi Ticktum ellen vívta ki részvételét az elődöntőben. Az utolsó kiadó helyre Cassidy és Wehrlein pályázott, s végül az új-zélandi folytathatta a kvalifikációt.

Az elődöntőben Evans Dennisszel, Cassidy pedig Buemivel szállhatott harcba a folytatásért, s végül Evans és Cassidy jutott be a döntőbe. Kettejük közül Evans autózott gyorsabb kört, ám a Jaguar versenyzője magával hozott egy öt rajthelyes büntetést a római második futamon történtekért, így a pole pozícióból Cassidy rajtolhat szombat késő délután.

Az első rajtsort Dennis tette teljessé, mögülük Buemi és Ticktum várhatja a piros lámpák kialvását az utolsó előtti futamon.


Folytatás 18 órakor a londoni első versennyel!

FORMULA–E
LONDON, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)*
2. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision)
3. Jake Dennis (brit, Andretti)
3. Sébastien Buemi (svájci, Envision)
4. Dan Ticktum (brit, NIO)

* öt rajthelyes büntetés következtében csak a hatodik helyről indul

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik