TCR World Tour: Michelisz Norbert pole-ban Olaszországban

Vágólapra másolva!
2023.06.10. 14:46
Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour olaszországi hétvégéjének időmérőjén, így a magyar versenyző várhatja az élről a piros lámpák kialvását a vasárnapi első versenyen. Mellőle a csapattárs, Mikel Azcona indulhat, míg a harmadik rajkockát Thed Björk foglalhatja el.

Egy szabad hétvége után folytatódott a TCR World Tour idei kiírása, a mezőny Spa-Francorchamps után Vallelunga felé vette az irányt, ahol pénteken az első szabadedzéssel vette kezdetét a hétvégi program. A nyitányon Rob Huff 1:40.524-es körrel zárt az élen, míg a BRC Hyundai N Squadra Corse-csapat magyar versenyzője, Michelisz Norbert 226 ezredes lemaradással az ötödik pozícióban érkezett. TCR World Tour idei kiírása, a mezőny Spa-Francorchamps után Vallelunga felé vette az irányt, ahol pénteken az első szabadedzéssel vette kezdetét a hétvégi program. A nyitányon Rob Huff 1:40.524-es körrel zárt az élen, míg a BRC Hyundai N Squadra Corse-csapat magyar versenyzője, Michelisz Norbert 226 ezredes lemaradással az ötödik pozícióban érkezett.

A második gyakorláson tovább folytatódott az Audi jó szereplése, amit jól jelzett, hogy pilótái foglaltak helyet az első négy helyen. A leggyorsabbnak Frédéric Vervisch bizonyult 1:40.093-as idővel, míg Michelisz közel egy másodperces hátránnyal végzett a hetedik pozícióban az időmérő előtt.

Az első próbálkozásokat követően Santiago Urrutia vezette a sort Néstor Girolami és Mikel Azcona előtt, Michelisz negyedikként érkezett, míg a hétvégén a harmadik Hyundait vezető Marco Butti a tizedik helyen állt a Q1-ben. A 20 perces szakasz végén újra benépesült az olaszországi pálya, és Michelisz ugrott az élre, aki onnantól már nem is engedte ki a kezei közül az első helyet, aminek révén kvalifikálta magát a mindent eldöntő Q2-be.

A második szakasz elején is Michelisz volt a leggyorsabb, a magyar versenyzőt Thed Björk és Urrutia követte a top 3-ban, amit kevesebb mint egy tized választott el egymástól. Noha az utolsó pillanatokban többen is faragtak a legjobb idejükön, és egymást váltották a pilóták az élen, végül Michelisz szerezte meg a 15 pontot érő pole pozíciót! A magyar 15 ezreddel előzte meg a csapattársát, Azconát, majd Björk, Vervisch, Urrutia alkotta az első ötös sorát.

A tizedik helyen Ma Csing-hua zárt, így a részben fordított rajtrácsos második futamon ő indulhat majd az élről.

Michelisz az idei második rajtelsősége révén továbbra is vezeti az összetetettet.

Folytatás vasárnap 11 óra 10 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik