MotoGP: Az első hat körben nem nagyon láttam – Crutchlow

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.06.13. 12:58
A MotoGP-ben versenyző Cal Crutchlow számára a mugellói futam maga volt a katasztrófa. Először a reggeli bemelegítő edzésen bukott, majd a versenyt is a sóderágyban fejezte be egy kiadós bokasérüléssel.

 

 

Csaknem két héttel az eset után igen érdekes dolgok derültek ki arról a bizonyos vasárnapról.

„Szerencsére már jól vagyok. Lézereztünk a bokámra, és 900 km-t tekertem az előző verseny óta. Pihentem néhány napot utána, szerdán volt az első gurulásom, azóta mindennap bicikliztem. Nem vagyok a gyógyszerek híve, szeretem, ha magától gyógyulnak meg a sérülések. A fel-le mozgatás nem okoz gondot, viszont a kanyarokban kifordítjuk a bokánkat, és azzal bizony vannak gondjaim. De az adrenalin a legjobb drog, szóval nem hiszem, hogy gond lesz a motorozással.

Sajnos az összes szalag elszakadt a bokámban, de a csont nem sérült. Műtét? Az szóba se jöhet, mert megígértem a Lucynek (a felesége – a szerk.), hogy az idén nem lesz műtétem. Tavaly négy is volt. Egyébként is jobb, ha magától gyógyul meg, forrnak össze a szalagok. Nem ez az első eset, hogy a bokám sérül. Valószínűleg ez összefügg azzal, hogy korábban futballoztam, és az összes szalagom meg van nyúlva.

A warm upon történt bukásom problémásabb volt. Eléggé beütöttem a fejem...

Nem vagyok felelőtlen, nem álltam volna rajthoz, ha nem éreztem volna jól magam. És természetesen az összes orvosi vizsgálaton átmentem. Nem vagyok kockázatvállaló típus, pláne nem, ha mások is vannak a pályán. Igen, az első esés után szédültem, de nem voltak gondok a látásommal, nem fájt a fejem.

Megebédeltem, utána sem volt semmi gondom. A rajtrácson is jól voltam. Aztán a bemelegítő körön éreztem, hogy valami nincs rendben. De akkor már nem állhattam ki. Olyan érzésem volt, mint minden egyes első körben, amikor pályára megyek. Főként a pénteki első edzéseken újra hozzá kell szoknod a 300 km/h feletti sebességhez. Olyan, mint amikor felülsz a hullámvasútra, és kapsz egy hatalmas adrenalinfröccsöt. A gond csak az, hogy az első hat körben végig ezt éreztem. Amikor egyedül mentem, nem igazán volt gondom. Amikor viszont volt valaki előttem, elég homályosan láttam.

Hogy megérte-e vállalni a versenyt? Igen, mert nem emiatt estem el a végén. Más problémánk volt, amiről nem beszélhetek. Őszintén, nem egy versenyzőt láttam már, aki sokkal rosszabb állapotban is rajthoz állt. Ismétlem, sohasem vállalnék felesleges kockázatot” – idézte vissza a brit pilóta az Olasz Nagydíj vasárnapját.

Továbbra is kérdés, miként mehetett át az orvosi vizsgálaton… De ez már egy következő cikk témája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik