Először rendeztek e-sport-versenyt nők számára Magyarországon

Vágólapra másolva!
2024.09.20. 16:25
A versennyel egy időben női e-sport-szakági napot is tartottak (Fotó: Antal Zsani/HUNESZ)
A hazai e-sport történetében pénteken rendeztek először versenyt nők számára Magyarországon.

Bíró Balázs, a Magyar E-sport-szövetség (HUNESZ) főtitkára a pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy márciusban, a nemzetközi nőnapon – a régióban elsőként – alapították meg a női e-sport-szakágat. Céljuk, hogy szélesebb alapokra helyezzék a sportágat, továbbá növeljék a női játékosok társadalmi elfogadottságát és részvételüket a versenyeken.

Kis Balázs, a HUNESZ elnökségi tagja, a magyar e-sport-válogatott vezetője elmondta, a tavasz folyamán megalakult a magyar női Counter Strike 2-válogatott, amely júliusban már részt is vett a világbajnokság európai regionális selejtezőjén. Hozzátette: fél év alatt eljutottak oda, hogy most már hét különböző számítógépes videójátékban több mint 30 versenyző alkotja a magyar válogatottat.

A következő lépés az első hazai női verseny megrendezése lett, a Valorant 2v2 Spike Queen Challenge powered by K&H pénteki döntőjében a legjobb négy női csapat mérte össze a tehetségét. Ezzel egy időben női e-sport-szakági napot tartottak a budapesti Delta1 Esports Caféban, ahol ennek keretében bemutatták a női e-sportolók verseny- és karrierlehetőségeit is.

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője kiemelte: már 2018 óta elkötelezett támogatói az e-sportnak, és mivel fontosnak tartják, hogy a női játékosok ugyanúgy lehetőséget kapjanak a fejlődésre, mint a férfiak, ezért álltak az esemény mellé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik