Otthon leszünk Szlovákiában!

Vágólapra másolva!
2011.06.30. 19:19
null
A pálya
Címkék
A King of Europe Drift nemzetközi sorozat következő, szlovák állomására több mint tíz magyar versenyző regisztrált, így reményeink szerint hazánk fiai akár mind a három csillogó trófeát elhozhatják. Nem vicc, erre komoly esélyeink vannak, bár igaz az is, hogy a nemzetközi mezőny akár az 50-es küszöböt is kocogtathatja.

A magyar profik közül külön érdemes kiemelni a kétszeres magyar bajnok Kerényi Ádám részvételét, aki a KoE első szerb fordulóját megnyerte, valamint Fehér Zsoltot, akinek végre összeállt az autója és tavaly Szlovákiában győzni tudott.

Természetesen a bátrabb hazai hegyi drift menők is elutaznak a magyar delegációval, így bízhatunk Zahucki Zsolt, Tóth Géza és Porkoláb Péter remek szereplésében is.

Persze álmaink megvalósítását nagy erőkkel szeretnék megakadályozni a külföldi ellenfelek, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a sportág szakmai háttere, valamint a versenyzők tudása némiképp előrébb jár hazánkban.

Természetesen ettől függetlenül számos olyan szlovák, román, szerb versenyző lesz jelen, aki a magyar bajnokságban is simán megállná a helyét. Elég ha csak a hazai közönségnek Roman Kolesar nevét említjük, aki a Lóerők Éjszakáján a Hell OB 3. futamán az előkelő 2. helyet szerezte meg.

És persze ne feledkezzünk meg a görög forduló győzteséről, a francia Antony Ply-ról sem, aki egy V8-as pickup Skyline-al riogatja ellenfeleit. Ezen felül meglepetés vendégek lehetnek még az olasz és a görög nagymenők, akik viszont borsot törhetnek a magyarok orra alá.

Egyszóval bár várható lesz a magyarok remek szereplése, ehhez komolyan meg kell majd izzadni. A sikerszéria és a hazai drifterek jó szereplése fontos, már csak azért is, hogy a következő, máriapócsi futamra kellő elszántsággal érkezzen minél több nemzetközi pilóta!

Július 9-én a RabócsiRing aszfaltján kiderül, hogy mire képesek idegen pályán, de előtte nekünk kell most bizonyítani Szlovákiában. Hajrá Magyarok!

King of Europe Drift EB 3. forduló – Szlovákia, Eperjes (Presov), július 3.
Hivatalos honlap: www.koe.sk / www.kingofeurope.net

Kerényi Ádám tavaly elkápráztatta a közönséget
Kerényi Ádám tavaly elkápráztatta a közönséget

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik