Egyre sűrűbb a drift élmezőnye

Vágólapra másolva!
2011.06.14. 17:05
null
Éjjeli futam Tökölön<br />
Címkék
Pünkösd hétvégéjén, a Hell Energy Országos Drift Bajnokság harmadik futamán, több mint 4000 ember volt kíváncsi az éjszakai verseny izgalmaira Tökölön. A drift őshazájából, Japánból „kölcsönzött&quot; pálya már a kvalifikáció során jócskán megizzasztotta a mezőny sokat tapasztalt pilótáit. Varga Tamás, a Hell Racing Team drift versenyzője, a remekül sikerült selejtező után forrófejűsége miatt vérzett el. A bajnokságot jelenleg vezető Tóth Gézával szembeni hátrányán azonban faragni tudott Puci, hiszen a páros csatákból ugyan egyszerre estek ki, de a Hell Energy pilótája a sikeres kvalifikációja miatt több pontot szerzett.

Ahogyan a szervezők ígérték, tényleg sikerült meglepetést okozniuk a Japánból Tökölre varázsolt pályával, amely a sokat látott magyar drift mezőnyt is próbára tette. A Hell Racing Team pilótája a teljes pénteki edzésnapot arra szánta, hogy megismerkedjen a – könnyűnek épp nem mondható – ismeretlen pályával: „Elég nehéz pálya volt, mivel tört ívet kellett leírni, amit elég sokára sikerült összeraknom. Gyakorlatilag pénteken szinte egyszer sem sikerült..."

Puci csupán azzal vigasztalhatta magát, hogy a mindenki számára teljesen új nyomvonal a többieken éppúgy kifogni látszott, mint rajta. Szombaton aztán végre megtört a jég: „Szombaton korán kimentem a pályára és az előző nap kudarcai után megint a kvalifikációs pályával kezdtem az edzést. Egy újabb egész napnyi „szenvedés" után az edzés vége felé, pont amikor az egyik volt pályabíró ült mellettem, sikerült összeraknom a pályát agyban is és a kocsival is, onnantól kezdve már jobban átláttam mindent."

Varga Tamás azzal magyarázza a selejtezőn elért jó szereplését, hogy ő volt a pilóták között az első, akinek sikerült „megfejtenie" a japán pálya titkát: „Másodikként sikerült kvalifikálnom magam, egyedül Szabó Szilárd tudott megelőzni. Egyetlen ponttal maradtam le az első helyről, ráadásul gyorsabb voltam Szilárdnál, de mivel belekorrigáltam – ami pontlevonást eredményezett – így a második lettem a végén. Így is közel száz ponttal jutottam be." – mondta el Varga Tamás.

A tsuiso csaták során a Hell Energy drifterét Lucky Boy-jal sorsolták össze. Az első párviadalon Puci sokkal gyorsabbnak bizonyult ellenfelénél és 7:3-ra nyerte a csatát, mikor azonban Lucky Boy ment elől, Varga Tamás elkövetett egy apróbb hibát, így visszahívás történt. Az újabb csatában megismétlődött az előző forgatókönyv, azonban amikor ismét Lucky Boy ment elől, a második fordulónál azonban a közönség-kedvenc pilóta elveszítette higgadtságát: „Nagyon bizonyítani akartam, igazolni akartam, hogy sokkal gyorsabb vagyok. Épp ezért amennyire lehetett, közel próbáltam autózni hozzá. Ez annyira jól sikerült, hogy a kitekert kormányommal, a kitekert kerekemmel sajnos nekimentem az ajtajának. Abban a pillanatban, ahogyan hozzáértem, ledobott a pályáról az autója és így – mivel elhagytam a pályát – értelemszerűen nulla pontot kaptam, és kiestem."

A drift élmezőny még inkább szorossá vált
A drift élmezőny még inkább szorossá vált

A kiváló drift versenyzőt nem vigasztalta az sem, hogy – a bírák és nézők egyértelmű visszajelezései alapján – akár döntő csatának is beillett volna a heroikus, Lucky Boy ellen vívott küzdelem, amibe beleadott apait-anyait. „Sokkal boldogabb lettem volna, ha ezt a csatát a TOP 4-re vagy a döntőre tartogatom, de sajnos, ahogy nőtt az adrenalin szint, az idegeim felmondták a szolgálatot és nem tudtam koncentráltan, fegyelmezetten versenyezni!"

Varga Tamás egyetlen vigasza, hogy fő riválisa, a bajnokságot vezető Tóth Géza szintén ugyanakkor esett ki mint ő, így nem sikerült annyi pontot szereznie ezen a futamon, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert. Az izgalmas harmadik verseny után tehát a drift élmezőny még inkább szorossá vált, hiszen a 2–5. helyezett versenyzők között csupán pár pont a különbség.

HELL DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG PRO KATEGÓRIA ÁLLÁSA
1. Tóth Géza 68 pont
2. Varga Tamás Puci 49 pont
3. Nagy Gergely 45 pont
4. Szekeres Ferenc 44 pont
5. Zahuczki Zsolt 42 pont
6. Nagy Ádám 40 pont
7. Lakatos Zoltán 34 pont
8. Grózinger Zsolt 33 pont
9. Roman Kolesar 30 pont
10. Galacs Gábor 24 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik