Hell országos driftbajnokság - a 2. futam következik

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 13:45
null
Fotó: Catalin Oprea
Címkék
Május 21-én a Hell Drift ob Profi Liga 2. fordulója következik a máriapócsi Rabócsiring „szentélyben”. A kilinccsel előre közlekedő driftversenyzők hangorkánját és páros (tsuiso) csatáikat rendszerint utánozhatatlan hangulatban kíséri figyelemmel több ezer néző a lelátókon.

 

A DriftGP Hungary kiírásában zajló 2011. évi Hell Országos Driftbajnokság méltán népszerű a driftversenyzők körében. Rég nem látott versenyzői érdeklődés övezi Magyarország kedvenc driftbajnokságát, melynek hétvégi állomása a Hunakamo Drift SE, a Drifting.hu csapatának szervezésében kerül megrendezésre.

A RabócsiRing versenypálya nyomvonala driftversenyekre tökéletes, és annak népszerűsége Európában lassan vírusként terjeng. Nem véletlen, hogy a hazai pilóták nagy kedvence! Bár a profi versenyzők többsége betéve ismeri, mégis épp ezért komoly kihívás számukra, hisz egy-egy hiba végzetes is lehet akár.

(Fotó: Danyikó Tamás)
(Fotó: Danyikó Tamás)

A szervezők ezúttal sem bízzák akárkire a szubjektív értékelést! Szekeres Pétert, a nagy tapasztalattal és óriási rutinnal rendelkező profi versenyzőt kérték fel vezetőbírónak. Versenyzőtársainak egész biztosan komoly mércét fog felállítani, de hogy mennyire sikerül majd Pétert lenyűgözni, hamarosan elválik. „SzekiPeti" minden esetre a pályát úgy ismeri, mint a tenyerét, tudja mi fán terem az autók fizikája, és a pilótákat sem kell külön bemutatni számára.

Természetesen – és ezt már lassan leírnunk sem kell – a driftversenyek kötelező körítése sem fog hiányozni szombaton. Gyönyörű hostesslányok érkeznek a Hell jóvoltából és Varga Tamás „Puci" hellesztikus Camarója sem hiányozhat eme remek körképből. Abban biztosak lehetünk, hogy a ménes is szétszalad majd a pályán, de nem kell aggódni, mert az autó olyannyira jól sikerült, hogy csak a lovak lelke távozhat hatalmas füst kíséretében. Május 21-én újra tombolhat tehát Kelet-Magyarország, a Rabócsiringre érkezik a drift országos bajnoksága!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik