Fenyegető cseh veszedelem

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 19:10
null
A cseh versenyző emeli a verseny színvonalát )Foto: sideways.cz)
Címkék
Csehországból is érkezik versenyző a Hell Energy Országos Drift Bajnokság első fordulójára! Április 17-én Tökölön nem más mint Honza Baláz tisztel meg minket, aki nem egyszer járt már kis hazánkban. A tavalyi évadban egy E36-os M3-as versenyautót nyüstölt, idén azonban egy jóval komolyabb szörnyeteggel érkezik!

Balázs számos sorozatban megfordult már, a magyar és csehországi futamok mellett szerepelt a nemzetközi King of Europe valamint az angol JDM egy-egy versenyén is. A tavalyi szezonban a szlovák drift bajnokság állandó résztvevője volt, amit meg is nyert összesítésben a hazai fanok számára szintén jól ismert Roman Kolesar és Norbert Kovacik előtt. E36 M3 versenyautóját idén lecserélte egy Nissan Skyline R34-re, és hamarosan Magyarország kedvenc Drift bajnokságán fog vele szerencsét próbálni.

Az eredetileg RB26DETT motorral szerelt autót a cél érdekében Tomei féle RB28DET-re cserélték melynek teljesítményét jelenleg 550 lóerőre és 500 Nm-re becsülik. Az igen ritka, ugyanakkor nagyon drága Nismo N1 versenyblokkban természetesen kovácsoltvas hajtókarok és dugattyúk figyelnek és a megnövelt lökettérfogat, valamint a kiegyensúlyozott főtengely akár nagyobb teljesítményre is képes lenne. A cél azonban a megbízhatóság volt, így nagy hangsúly fektettek az autó építése során és végeredményében egy részletekig kidolgozott tökéletes remekmű született.

 

Az impozáns kinézet miatt egy bodykit is rákerült a kasztnira, így ha a drift miatt olykor odaérne valahova, akkor sincs baj, hisz minden elem csereszavatos ezáltal. Az autó gurulásáról a Volk Racing alufelnik, míg annak megállításáról a 6 dugattyús GReddy féknyergek gondoskodnak. Karbon ülések, tűzvédelmi rendszer és még felsorolni is nehéz egyéb kütyükkel van tele a versenyautó.

A legegyszerűbb tehát ezek meg"vizsla"tására, a Drift GP Hungary által kiírt idei első Pro ligás drift verseny! Annyit ígérhetünk, hogy Balázs biztosan tövig nyomja majd a gázt, így nem kicsit várjuk már április 17-ét, ahol először debütál drift közben ez a szédületes csodaparipa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik