Csupasport: Tar László 71 évesen is sorra nyeri a golfversenyeket

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 23:34
Tar László húsz éve golfozik
A szenior békéscsabai golfozó, Tar László többszörös bajnok, a Zöld Zakó büszke tulajdonosa, Alsó-Ausztria Mestere. Szeretett sportjáért évente hatvanezer kilométert levezet, pénzt és időt nem spórolva járja a versenyeket.

 

Golfozni sosem késő elkezdeni. A békéscsabai szeniorgolfozó, Tar László ötven is elmúlt, mikor először fogott ütőt a kezében, mostanra pedig közel háromszáz aranyérme van Európa számos országából. Évi hatvan-hatvanöt versenyen vesz részt, az elmúlt időszakban játszott többek között Ausztriában, Hollandiában, Franciaország, Szlovákiában, Svájcban és Olaszországban is, a 2023-as esztendőben több mint 60 ezer kilométert vezetett le, úgy hogy az összes, utazással együtt járó szervezést magának intézni – szállásokat foglal, útvonalat tervez, költségeket számol.

A hódmezővásárhelyi születésű sportember húsz éve szeretett bele a golfozásba.

„Emlékszem, egy májusi nap volt. Gyönyörű zöld volt minden, egy kisebb társasággal éppen a Békéscsabához közeli Pósteleken kártyáztunk, amikor úgy döntöttünk, üssünk néhányat a szomszédos golfpályán. Elsőre telibe találtam a labdát, ami egyáltalán nem olyan könnyű, és ott ragadtam”  – nyilatkozta a Csupasportnak.

A teljes cikk itt olvasható!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik