5 ok, hogy miért nem sikerül fogyni edzés és diéta mellett sem

Vágólapra másolva!
2023.06.13. 18:15
A kilók leadásának és az alvásnak köze lehet egymáshoz? Igen, és sok minden másra is érdemes figyelni.

Az edzés megy, de nem figyelünk az étrendre


A sport a legjobb módja annak, hogy kalóriát égessünk el. Ám hiába mozgunk, ha az edzés végén betolunk egy nagy adag rántott húst krumplipürével, nem lesz fogyás. A szakemberek szerint ha fogyni szeretnénk, sokkal több múlik az étkezésen, mint az edzésen. Éppen ezért meg kell találni a megfelelő egyensúlyt az edzés és a kalóriabevitel között.

Kevesebbet kell enni, ám nem szabad abba a hibába esni, hogy minimálisra csökkentjük a kalóriabevitelt. Ekkor ugyanis lelassul az anyagcsere, és megállhat a fogyás. Érdemes tehát szakemberrel egyeztetni arról, mennyi kalóriára van szükség annak ismeretében, mit és mennyit sportolunk.



Bedőlni egy divatos diétának


Az internetnek hála akár naponta új diétát próbálhatnánk ki. Rengeteg divatos étrend és különböző „csodaszerek” segítenek a kilók leadásában, de korántsem biztos, hogy ezek hosszú távon fogyást eredményeznek, viszont egészségügyi problémákat okozhatnak, és utána a dupláját hízhatjuk vissza annak, amit leadtunk.


Rendszertelen sportolás


Az nem elég, ha néha-néha eszünkbe jut, hogy lefutunk egy szigetkört vagy beugrunk egy órára a konditerembe. Hetente legalább négy-hét órát kell aktívan mozogni ahhoz, hogy beinduljon a fogyás.


Túl sok cukros italt iszunk


Ha szeretnénk vékonyabbnak, karcsúbbnak látszani, akkor a cukros üdítőknek végleg búcsút kell inteni. Ezek az italok úgymond üres kalóriát tartalmaznak, tápanyag nincs bennük, ám cukor annál inkább. Kutatások szerint a cukorfogyasztás nagyban felelős az elhízásért, és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásáért.



Kevés az alvás


A kevés alvásnak, netán alvászavarnak a test is kárát látja. A nem minőségi alvás növelheti az elhízást, ugyanis az alváshiány megzavarhatja a szervezet éhségközpontját is, és akkor is a hűtőhöz megyünk ennivalóért, amikor nem kellene. A szakemberek szerint a 18–65 év közötti felnőtteknek 7–9 órát kellene minimum aludniuk, az idősebbeknek 7–8 órát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik