A manacori születésű, hosszú ideje sérüléssel küzdő – és ezért a Roland Garrost esetleg kihagyó – 36 éves Rafael Nadal hosszú és páratlanul sikeres pályafutását nemcsak a kemény fizikai munkának, hanem a körültekintő táplálkozásnak is köszönheti. Felkészülésének ezzel a részével foglalkozott a superdeporte.es, kiemelve, hogy az étrendjéből sosem hiányozhat a Spanyolországban egyébként is fontos összetevő: az olívaolaj.
„Bárhol is járok, olívabogyót vagy -olajat keresek. Az extra szűz olívaolaj nélkülözhetetlen – fogalmazott a 22-szeres Grand Slam-győztes. – Reggelente pirított kenyeret eszem olívaolajjal, ebédre és vacsorára pedig salátát vagy halat, és persze mindig egy kis extra szűz olívaolajat teszek rájuk.”
A még mindig csupán 19 éves teniszező étkezési szokásairól álomszerűen sikerült 2022-es szezonja miatt írt az As. Eszerint a US Open-győzelemmel nemcsak első Grand Slam-sikerét, hanem a világranglista-elsőséget is elérő fiatal nem szigorú, de azért következetes diétát tart. A mérkőzések előtt este általában halat és rizst eszik, míg a meccs napján kakaókrémmel, datolyával és olívaolajjal ízesített tésztából nyeri az energiát.
Azért bármennyit is tanult a helyes táplálkozásról, néha csal, ám azt nem részletezték, mi jelenti nála a kilengést.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!