Van még szabad hely a Gerecse-túrákon

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 10:05
Az 50 kilométeres távon a férőhelyek kétharmada betelt, míg a 40 kilométeres egyedi túrára még bőven jelentkezhetnek indulók. A rendezvény hagyományaihoz híven április harmadik szombatján lesz megtartva.

Negyvenedik évfordulóját ünnepli hazánk legismertebb és legnagyobb tömegeket megmozgató túraeseménye, a Gerecse50. A jubileumi rendezvényre újra a szokott időpontban, április utolsó előtti szombatján kerül sor, és a kihívás ezúttal a 10, 20, 30 és 50 kilométeres távok mellett a speciális alkalmat ünnepelve 40 kilométeres szakasszal is bővül. A teljesítménytúrát a múlt évvel ellentétben ismét egy napon, április 23-án tartják, a két hosszabb táv résztvevői reggel 6 órakor, a rövidebbeké 9 és 11 óra között rajtolnak.

Új jelvények várják a Gerecse-túrák 2022-es teljesítőit – Fotók: gerecse50.hu

A túrázóknak jó hír, hogy amíg tavaly az induláshoz szükség volt védettségi igazolványra, a kormány márciusban enyhített a korlátozásokon, így idén ettől el lehet tekinteni. A szervezők a nehézségek ellenére már nagyon várják, hogy ismét a hagyományos időpontban és körülmények között rendezhessék meg Magyarország legnagyobb szabású teljesítménytúráját, amelyről részletesebben informálódni a Gerecse50 hivatalos weboldalán lehet, és nevezés is ott adható le.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik