83 évesen járta végig az Appalachian Trailt

NAGY ZSOLTNAGY ZSOLT
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 19:58
Idős korukra sokan örülnek, ha kisebb túrákat képesek teljesíteni, M. J. Eberhart viszont nem aprózta el: végigment az egyik leghosszabb észak-amerikai útvonalon, a 3500 kilométeres Appalachian Trailen.

Az Appalachian Trail a világ egyik legismertebb és legkedveltebb túraútvonala. Az Egyesült Államok keleti részét érintő 3500 kilométer hosszú kihívás rengeteg túrázó bakancslistáján szerepel, de kevesen vannak, akik idős korukban neki mernek vágni.

M. J. Eberhartot ugyanakkor semmi sem tarthatta vissza, 83 évesen túrázta végig a távot, ezzel ő lett az Appalachian Trail legidősebb teljesítője.

A floridai férfi az 1980-as években kezdett túrázni, először otthona közelében tett meg kisebb-nagyobb távokat. Komolyabban nyugdíjba vonulását követően szelte a kilométereket, amihez hozzájárult, hogy ekkor vált el feleségétől, és a stressz elől is a vadonba menekült. Az Appalachian Trailt háromszor járta végig, a legutóbbi alkalommal – amikor a rekordot felállította – a korábbi csúcstartó Dale Sanders kísérte át a célvonalon, és nagyvonalúan csak annyit mondott: „A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket.”

Az Appalachian Trailhez számos rekord kötődik, például a legfiatalabb teljesítő Juniper Netteberg, aki tavaly 4 éves volt, amikor szüleivel végigjárta mind a 3500 kilométert.

Nyitókép: ilovehikeinn Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik