Halállal végződött az apa-fia túra

Vágólapra másolva!
2021.04.21. 20:21
Tragikus baleset történt az Egyesült Államokban, Észak-Karolina állam egyik veszélyes sziklaszurdokában lezuhant és szörnyethalt egy ötvenes éveiben járó férfi.

A túrázás alapjaiban véve veszélytelen szabadidős sport, de mint az élet bármely területén, itt is nagyon fontos, hogy ismerjük határainkat, és ne vállaljuk túl magunkat.

A people.com beszámolója szerint április 17-én az Egyesült Államokban található Linville-szurdok felfedezésére indult egy ötvenes éveiben járó apa és fia, amikor elértek a népszerű Bábel tornya sziklához. Amerikai túrázóoldalak a nehéz, vízátfolyásos terep miatt a szurdokot eleve tapasztalt túrázóknak ajánlják, a probléma azonban abból adódott, hogy a

férfi elkezdett felmászni a 130 méter magas sziklacsúcsra kötél és mindenféle biztosítás nélkül.

A próbálkozás balesettel végződött, az apa 15-20 métert zuhant, és életét vesztette. Brad Browning, Burke megye sürgősségi mentőegységeinek kapitánya nem hozta nyilvánosságra az áldozat nevét, a média érdeklődésére mindössze annyit árult el, hogy a férfi nem volt hivatásos sziklamászó, és nem akart felérni a sziklacsúcs tetejére.

A Bábel tornya sziklához több útvonal is vezet, némelyik könnyebb, némelyik nehezebb, de ahogyan az alábbi videón is látszik, mindegyik nagyon látványos.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik