Megújul a népszerű magyar túraapp

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 20:06
A Magyar Természetjáró-szövetség ingyenes alkalmazása, a Természetjáró, amelyet két és fél évvel ezelőtti megjelenése óta több mint 255 ezren töltöttek le, április második felében teljesen átalakul.

Nemrég bemutattuk a leghasználhatóbb túraalkalmazásokat, és a lista kizárólag külföldi fejlesztésű appokat tartalmazott. Pedig a választékot nyugodtan bővíthetjük a magyar fejlesztésű Természetjáró alkalmazással (letölthető Androidra, iOS-re), amely hazai szinten hatalmas népszerűségnek örvend, már több mint 255 ezer telefonra töltötték le.

A Természetjáró app beépített turistatérképén magunknak is tervezhetünk túrákat, navigálhatunk vele a terepen bárhol a világon, állandóan bővülő kínálatában pedig immár több mint 740 kidolgozott, fotókkal illusztrált hazai túraajánlat szerepel.

Ezen túl mintegy kétezer természeti és kulturális látnivaló, valamint sok száz, a turistautak mentén található szállás között böngészhetünk benne.

Az appnak van egy számítógépen használható felülete is, a természetjáró.hu, amelyen indulás előtt még kényelmesebb kiválasztani a minket érdeklő úti célokat.

„A Természetjáró app áprilisban várható új verziója az eddiginél modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér. A térkép olvashatóbb lesz, ráadásul egyszerre tekinthetjük át rajta az összes túrát, látnivalót és szállást. Végre lehet körtúrákra – illetve sok más paraméter, például táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint is – szűrni, éppúgy, ahogy a honlapon.

Az offline mód használata egyszerűsödni fog, az útvonalrögzítés pontossága javul, a terepi navigációt továbbfejlesztették.

A szintgörbe a webes változathoz hasonlóan interaktívvá válik, így azon is láthatjuk, hol tartunk éppen. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól odavezető utat” – tájékoztatta honlapunkat Mártonné Máthé Kinga, az MTSZ marketingkommunikációs igazgatója.

Az appban mindemellett elérhető lesz a honlap egyik népszerű szolgáltatása, a „3D-repülés”, amellyel virtuálisan akár már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet, mintha repülnénk felette. Megújul a mostantól „Skyline” néven elérhető, kiterjesztett valóságalapú csúcskereső is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik