Eva Longoria néhány évvel ezelőtt a rajongók céltáblájává vált, amikor kissé eleresztette magát. Az ünnepelt színésznő megjárta a mennyet és a poklot. Longoriát sokan irigyelték szerepei és férje miatt. Tony Parker kosárlabdázóval álompárt alkottak, míg a színésznő rá nem jött, hogy a férje megcsalja. Longoria a válás után nagyon lefogyott, alig evett valamit.
Néhány éve újra rátalált a boldogság, ami a kilóiban is megmutatkozott. Tengerparti, bikinis fotóin látszott, hogy felszedett néhány kilót. A 45 éves színésznő most viszont jobban néz ki, mint valaha. A mozgás a napi rutinja részévé vált és ugyanolyan szenvedéllyel veti bele magát, mint a munkájába. Longoria is csatlakozott azokhoz a hírességekhez, akik a közösségi oldalukra rendszeresen feltöltik az edzéseiket.
„Bár nagyon szeretek edzeni, a kisfiam születése után nem voltam túl kemény magamhoz, hagytam időt a visszatérésre. Hat hónappal a szülés után kezdtem el újra edzeni” – nyilatkozta Longoria, aki két éve adott életet kisfiának.
A gyönyörű Eva, bár termetre kicsi, leginkább a súlyzós edzésekért van oda. A nagy súlyok emelgetése mellett kondigépes gyakorlatokkal formálja a combját, lábát, fenekét. Nagy rajongója a kettlebelles és a TRX-szalagos gyakorlatoknak, a kardioedzéseknek viszont már kevésbé, de olykor ráveszi magát a futásra. A rugalmasságát és egyensúlyérzékét pedig jógával fejleszti.
– A titok az, hogy edzel és diétázol. Mióta újra edzek, nem iszom bort, száműztem és egy ideje nem láttam szénhidrátot – mesélte a színésznő, akinek nagy kihívás lehet az étrendjének a megreformálása is, ugyanis imád főzni és imádja a mexikói ételeket, a tortillát, a tacót. Legalább heti kétszer sütött valami süteményt a férjének és rendszeresen készített házi tésztákat is.
A sztár most reggelire tojásfehérjét, pulykasonkát, spenótot és bogyós gyümölcsöket eszik. Ebédre és vacsorára grillezett csirkemellet, csirkecombot, halat eszik sok zöldséggel. Imádja a spárgát, a brokkolit, a kelbimbót.
Tepsis csirkecomb zöldségekkel
Hozzávaló:
4 db csirkecomb
só
bors
chilipehely (elhagyható)
olívaolaj
2 fej lila hagyma
1 db saláta cukkini
½ fej brokkoli
1 db kisebb édesburgonya
1 db burgonya
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt chilivel. A sütőedénybe kevés olívaolajat teszünk, belehelyezzük a csirkecombokat, kb. 1 dl vizet aláöntünk, a tepsit lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni a húst. Amikor kezd puhulni (kb. 30 perc), hozzáadjuk a megtisztított, felvágott zöldségeket. Jól átforgatjuk és visszatesszük a sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.