Karintia húsz éve hódít a bringásoknál

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 12:05
Száz kilométer hosszú kerékpárút-hálózat csábítja Bad Kleinkirchheimbe és a Millstatti-tó térségébe a bringázás szerelmeseit, akik végig kitáblázott ösvényeken tekerhetnek.

Üde zöld fűvel borított hegyi legelők és enyhén dombos vidék csábítja a kerékpárosokat a karintiai Nockberge hegyvonulataihoz. Mintegy száz kilométer hosszú, kiválóan kitáblázott bringaúthálózat szövi át Bad Kleinkirchheim és a Millstatti-tó térségét.

 

Fotó: Kärnten Werbung/Franz Gerdl

 

Mindegy, hogy valaki megerőltető terepre és izzasztó biciklitúrára vagy békés falvakon és erdőkön át vezető kellemes tekerésre vágyik, a felejthetetlen élmény mindenkinek garantálva van. Karintia húsz esztendeje a kerékpárosok kedvelt célpontja. A különböző közlekedési lehetőségeknek köszönhetően – felvonó, hajó és közúti kerékpárszállítás – valamennyi útvonal könnyen megközelíthető.

 

Érdemes a térségben kipróbálni:


  • The Nock Five – A túracsomag azzal kecsegtet, hogy tapasztalt vezetők segítségével négy nap alatt feltekerhetünk a Nockberge hegyvonulatának öt legszebb csúcsára.


 

  • Franz Klammer-túra – Érdekfeszítő kaland, mivel az útvonal nagy része a híres sílesiklópálya nyomvonalán vezet. A 19.2 kilométeres távot két és fél óra alatt lehet teljesíteni.


 

  • Panorama-Tour – A Millstatti-tó körül vezető túra szép kilátással kecsegteti a nyeregbe szállókat, akik a tiszta vizű tó mellett a hegyvonulatok látványában is gyönyörködhetnek.


 

  • Nockbike bringasuli – A Krainer sportiskola nemcsak szervizzel és kölcsönzéssel foglalkozik, hanem naponta indít túracsoportokat, továbbá vezetéstechnikai oktatást nyújt a kezdőknek.


 

 

Fotó: Kärnten Werbung/Franz Gerdl

 

Bővebb információt a www.nockbike.at oldalon olvashat.

Címlapfotó: Kärnten Werbung/Franz Gerdl

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik