Éjszakai bringatúra

Vágólapra másolva!
2020.07.09. 14:22
Éjszakai kerékpártúrát szerveznek az Őrségben, és bár még az első túra előtt vagyunk, már biztos, hogy folytatása következik. Az eseményt szervező Légrádi Zoltánnal beszélgettünk.

Kerékpározni azért alapvetően nappal szokás, bár mint az példánk is mutatja, éjszakára is lehet túrát szervezni.

„Igazából már korábban is gondoltunk arra, hogy szélesíteni kéne a palettát, hogy picit csavarnánk az élményeken. Szerveztünk már gasztrotúrát kerékpárral, kombiniált vízi és kerékpáros túrát, amikor jött az ötlet, hogy éjszaka még nem túráztunk – kezdte érdeklődésünkre Légrádi Zoltán. – Lámpa van a kerékpáron, az Őrség éjszaka is szép, és remélhetőleg, gyönyörű csillagos ég alatt tudunk majd kerékpározni. Bár a mostani lesz az első túránk, tavaly már tettünk egy főpróbát, kora este indultunk, hogy még lehessen látni a késői naplementét, hogy az ember szeme szokja a sötétséget, majd sötétben érkeztünk meg a célba. Minden bizonnyal hagyománnyá válik az éjszakai túra, hiszen most is hamar betelt a létszám, és folyamatosan keressük az időpontokat, hogy mikor lehetne még éjszakai túrát szervezni. Így azok is átélhetik ennek a szépségét, akik most nem tudnak jönni, vagy a mostani résztvevők újra kerékpározhat a csillagok alatt.”

Fontos, hogy az indulók még lássák a naplementét (Fotók: Shutterstock)

„Az útvonal kiválasztásánál fontos volt, hogy minél jobb minőségű úton haladjunk, de arra is figyeltünk, hogy az erdőt és érintse az út. A tavalyi főpróbán is hasonló volt, van esély arra, hogy vadakat lássunk, libabőrös is lesz az ember, amikor esetleg hallja, hogy zörögnek a bokron, reccsen egy fa, egy is különlegessé teszi a túrát – folytatta Légrádi Zoltán. – A túra a tempóját tekintve lassú túra, nem rohanunk sehová, kísérőautó is lesz velünk, hiszen a legfontosabb a biztonság. Tervezünk még erre az évre túrákat, ha az időjárás kegyes, akár októberben is lehet még túrázni, de a további időpontokat és útvonalakat később áruljuk majd el.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik