Schwarzi könnyen lemondott a húsról

Pataki NóraPataki Nóra
Vágólapra másolva!
2020.06.06. 10:27
Lehet, sokan meglepődnének, ha betekintenének Arnold Schwarzenegger hűtőszekrényébe. Az egykori testépítő nem húst eszik hússal, sőt: a hűtőjében alig találni állati eredetű élelmiszert, étrendjének nagy része vegán eredetű.

Arnold Schwarzenegger pályafutása csúcsán aligha tudta elképzelni az étrendjét hús nélkül. A hétszeres Mr. Olympia-győztes testépítő kedvence a steak volt, egy közepes méretű szelettel általában jóllakott. Emellett sok zöldséget, halat, csirkehúst, tojást, ebből olykor napi 10-15-öt, és túrót fogyasztott. Rizst és gyümölcsöt alig evett.

Kalifornia egykori kormányzója azonban az utóbbi években változtatott az étrendjén, ami ma már 99 százalékban vegán élelmiszerekből áll.


  • Régen az volt a tévhit, hogy csak akkor leszel erős és nagy, ha sok húst eszel. Ahogy öregedtem egyre többet olvastam a témáról, és felismertem, hogy valójában nem kell húst enned ahhoz, hogy fehérjéhez jusson a szervezeted. Most már távol tartom magam a hústól, az állati eredetű termékektől, állati fehérjéktől – mondta Schwarzenegger.


A pályafutása csúcsán 51 centis vádlival, 72 centi kerületű combbal, 145 centis mellkassal és 56-os bicepsszel rendelkező sztár nem mondott még le minden állati eredetű élelmiszerről. Tojást továbbra is eszik, de kevesebbet, mint régen.

Arnold Schwarzenegger néhány éve változtatott az étrendjén /Fotó: AFP

Vegán Sacher torta

Az osztrák származású Arnold Schwarzenegger tavaly Linda Hamiltonnal, akivel a Terminátor című filmben szerepelt, egy videóban azt próbálta eldönteni, hogy az osztrák vagy az amerikai édességek a finomabbak. A kisfilmben terítéken volt az osztrákok népszerű Sacher-tortája is. Ennek a szerintünk nagyon finom desszertnek a vegán változatát mutatjuk meg.

Hozzávalók:

A tortához:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
1 nagy csipet só
3 ek holland kakaópor
15 dkg nádcukor
15 dkg kókuszolaj
2.5 dl víz
A rétegek közé:
Zselatinmentes baracklekvár

A torta tetejére:
7 dkg kókuszolaj
15 dkg vegán étcsokoládé

Elkészítés:
A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzákeverjük a sót, a kakaóport és a nádcukrot, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a vizet, és az egészet csomómentesre keverjük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután a torta kihűlt, félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük benne a kókuszolajat, és a torta tetejére öntjük.


 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik